Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Центр реабілітації бурих ведмедів невдовзі прийме нових клишоногих

21 травня 2014 р., 13:57

До закарпатського центру надходить багато прохань прийняти ведмедів, що утримуються в неналежних умовах.

На території НПП «Синевир» є багато цікавих місць для туристів. Та найбільш відомим і популярним серед відпочиваючих дотепер вважалося одне із семи природних чудес України - озеро Синевир. Вже давно краса Синевира манить сюди численних відвідувачів із різних куточків України та із-за кордону. Та початок цьогорічного туристичного сезону, який стартував на травневі свята, показав, що надзвичайно популярним став і Центр реабілітації бурих ведмедів, який відкритий у січні 2011 року. Побачити живих і доглянутих бурих ведмедів «на волі» приїжджає чимало відвідувачів, особливо, привабливим центр є для дітей.

Спостерігаючи за поведінкою та іграми ведмедів, і дорослі, і діти захоплюються видовищем, адже клишоногі вміють здивувати цікавих туристів і навіть реагують, коли їх кличуть по імені.

Сьогодні у Реабілітаційному центрі мешкає 12 бурих ведмедів - 10 дорослих особин і два півторарічні ведмежата. Більшість із них вже пройшли повну реабілітацію і вільно себе почувають у природному середовищі.

«Для ведмедів ми обгородили металевою сіткою та електропастухом 12 га лісу,- розповідає директор НПП «Синевир» Микола Дербак. – Тварини почуваються добре, тут вони живуть у напіввільних умовах. Оскільки реабілітаційний центр найбільший в Україні, до нас надходять десятки заяв із проханням взяти до центру ведмедів, яких утримують в неналежних умовах. Тому кількість ведмедів у центрі збільшуватиметься».

Багато цікавої інформації про життя бурих ведмедів можна буде дізнатися від екскурсовода, який працюватиме в туристичний сезон біля реабілітаційного центру.




НПП "Синевир"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp