Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура не годуватиме корупціонерів

7 травня 2014 р., 17:35

Корупціонерам у структурі прокуратури не місце. Це скомпроментовує установу в цілому, а не тільки того, хто вимагав хабаря.

З метою запобігання ганебних вчинків прокурорсько-слідчих працівників, напередодні святкових та вихідних днів прокурором дано вказівку вжити додаткових профілактично-виховних заходів щодо підлеглих працівників.

При цьому особливу увагу слід звернути на додержання належної поведінки як у побуті, так і в громадських місцях, неухильного дотримання обмежень і заборон, передбачених антикорупційним законодавством, недопущення будь-яких проявів корупції.

Прокурор області нагадав підлеглим про важливість недопущення особистих позаслужбових стосунків, фінансових та ділових взаємовідносин, які можуть вплинути на неупередженість і необ`єктивність, виконання професійних обов`язків, скомпрометувати звання працівника прокуратури, не допускати дій, висловлювань, які можуть зашкодити їх репутації та авторитету прокуратури, викликати негативний громадський резонанс.

Також Олег Сидорчук наголосив на надзвичайній важливості проведення профілактично-виховної роботи, здійсненні постійного контролю за діями підлеглих працівників, які своїми негідними вчинками можуть дискредитувати органи прокуратури. Та попередив керівників прокуратур про те, що факти потурання чи бездіяльності на цьому напрямку будуть розцінюватися як такі, що несумісні з посадами керівників.

До того ж, наказом Генерального прокурора України утворено посаду старшого прокурора відділу запобігання та протидії корупції в територіальних прокуратурах управління внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України із місцем дислокації у прокуратурі Закарпатської області.На цю посаду призначений старший радник юстиції В`ячеслав Юрійович Гецко.

«При наявності інформації про скоєння прокурорами чи слідчими прокуратури корупційних правопорушень, інших ганебних вчинків громадяни закарпаття можуть повідомити про такі факти, зателефонувавши за номером (0312) 61-32-77 (у робочі дні з 9-ої до 18-ої години, — повідомляє В`ячеслав Гецко. - На кожне таке повідомлення буде оперативне та об’єктивне реагування, адже у сьогоднішніх умовах відновлення законності, порядку є першочерговими завданнями органів прокуратури», — додав він.

Прокурор Закарпатської області застеріг підлеглих від будь-яких неправомірних вчинків, адже у випадку, якщо таке станеться – прокуратура стоятиме на стороні Закону, незважаючи на те, хто вчинив правопорушення і ніяким чином не намагатиметься покривати чи захистити працівника, котрий буде причетний до порушення Закону.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp