Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З самого ранку мукачівці бігали (ФОТО)

25 січня 2016 р., 21:02

Так почали вихідний...

Суботнього січневого ранку, коли всі нормальні люди ще спали без задніх ніг під теплою ковдрою, в центрі Мукачева відбувся "Забіг спозаранку" - змагання, що їх організували активісти ГО "Молодіжні ініціативи Закарпаття".

П’ятнадцять хвилин по сьомій, на вулиці ще зовсім темно, табло навпроти Ратуші показує мінус 12 градусів: - Навіщо вам це взагалі треба? – питаю в учасників, які щойно фінішували з двокілометрової дистанції. - О, більшість з наших знайомих теж цікавить відповідь на це запитання, - відповідають, - Мабуть, манить подихати свіжим повітрям! Щоб не замерзнути - біжимо, і тоді виявляється, що на вулиці зовсім не холодно, навіть злегка жаркувато. Навколо мінімум людей і машин – місто наче в нашій власності. Настрій – чудовий! То ж завтра знов побіжимо.

Якщо регулярно бігати взимку – організм звикає до холоду і здатний легко переносити мінусові температури, - пояснює один з організаторів забігу, найсильніший на сьогодні стаєр, Сергій Расчупкін, - Підвищуються захисні функції і людина вкрай рідко хворіє. Ваше серце -"полум'яний мотор" починає в рази швидше перекачувати кров і доставляти її в потрібне місце і в потрібний час – ви відчуваєте прилив сил і заряджаєтесь позитивом на весь день. Крім того, виходячи за межі "зони комфорту", ви долаєте себе і ростете як особистість.

Опісля фінішу в затишній кав'ярні "CAVA"coffee & bakery", де всіх учасників пригостили вівсяною кашею із запашною кавою, переможці отримали нагороди від організаторів. Серед чоловіків переміг випускник інженерно-технічного факультету УжНУ, член збірної команди Закарпаття з гірського бігу Віктор Росул, серед жінок – вихованка Мукачівського клубу спортивного орієнтування «Товариш», а нині студентка факультету здоров’я людини УжНУ Наталія Шозда. В дитячих категоріях найбільше нагород зібрали вихованки "Товариша": переможницями стали Валерія Смочко з ЗОШ №2 і Дарина Лозицька з ЗОШ №4, з другим та третім результатами фінішували відповідно Катерина Цепурдей з гімназії і Людмила Калчева з ЗОШ № 10.

В 2016 році ми поставили перед собою мету, провести не менше 12 легкоатлетичних змагань. Серед них як ті, що були започатковані нами у 2015 році, так і нові, не менш цікаві івенти – розказав голова "Молодіжних ініціатив Закарпаття" Денис Соболь, - Наступний старт – "Забіг закоханих" – відбудеться в Мукачеві 14 лютого. То ж запрошуємо усіх!

До речі, ввечері того ж дня, але вже у Львові – у засніженому Стрийському парку – пройшли змагання зі спортивного орієнтування "LionCup - Night". У головній категорії на чотирикілометровій дистанції, що проходила через 19 контрольних пунктів переміг багаторазовий чемпіон України львів’янин Ярослав Пажух. Через 11 секунд після нього фінішував чемпіон світу зі спортивної радіопеленгації Олександр Марчук з Вінниці, через 15 секунд – екс-мукачівець, майстер спорту Сергій Бабич. Ще двоє мукачівців – батько й син Французови, стали першими у своїх вікових групах: 47-річний Ігор переміг серед ветеранів, а 18-річний Владислав – в змаганнях юніорів.

{g}





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp