Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські полісмені дізналися про роботу іноземних колег від канадського копа (ФОТО)

29 січня 2016 р., 13:52

Зустріч відбулася сьогодні, 29 січня.

Сьогодні в Головне управління Національної поліції Закарпаття нанараду з поліцейськими Закарпаття завітав заступник начальникаполіції Ванкувера (Канада) Норм Гомон. Канадієць поділивсядосвідом удосконалення роботи поліцейських, а також наголосив напріоритетних напрямках діяльності правоохоронців у Канаді, а це –працювати на випередження.

Як зазначив канадський гість, основною зміною, яка відбулася в діяльностіправоохоронних органів Канади, - це зміна пріоритетних напрямків роботи. «Раніше ми реагували лише на злочини (так як зараз це відбувається і у вас)і громада оцінювала нас по швидкості реагування, але це була реакція лишена те, що вже відбувалося, - зазначає пан Норм. - Років десять тому, булоприйнято рішення, що треба збирати статистику, відстежувати тенденціютого, що відбувається, і бути більш активними, щоб діяти на випередження іунеможливлювати злочини».

Поліцейський розповів, що наради, подібні до тих, на яку він завітав в Головне управління Нацполіції, у канадійців відбуваються раз на місяць. Інайважливіше, що очікується від учасників нарад – це звіт зробленого длязменшення рівня злочинності на конкретних фактах, тобто конкретніпропозиції та шляхи вирішення конкретної проблеми.

«До того, як я приїхав сюди, на останній нараді звітували, знову ж таки, поосновних пріоритетах. Зокрема, це три пріоритетні типи злочинів: протимайна людини, проти здоров’я людини та вбивства. Що ж стосуєтьсяпорушення правил дорожнього руху, то ніхто зараз мені не звітує, скількибуло скоєно ДТП - досліджують причини, які призвели до цього, і про те, щобуло зроблено, щоб ці причини ліквідувати», - зізнається Норм Гомон.

При цьому, за словами заступника начальника поліції Ванкувера,правоохоронці залишаються дуже відкритими. До прикладу, журналісти запрошуються кожного разу, коли поліцейські виконують важливі операції.

«Можливо, для вас зараз це звучатиме кумедно, але останнє завдання, якебуло поставлено перед нами – це зменшення кількості автомобільнихкрадіжок. Ми навіть змушені були нагадувати людям про те, щоб вони незабували зачиняти двері своїх автомобілів», - зауважив пан Норм.

На завершення зустрічі начальник Головного управління Національної поліціїЗакарпаття Сергій Князєв підсумував: «Ми будемо прагнути до того зразкароботи, який тепер є в Канаді. Будемо переймати Ваш досвід. До того жмаємо на меті проводити перемовини на рівні місцевих адміністрацій, щоб івони відповідно реагували на події. Це допоможе не лише результативнорозкривати злочини, але й попереджати їх скоєння».

На Закарпатті Норм Гомон перебуватиме ще протягом 10 днів, спостерігатимеза роботою наших поліцейських та передаватиме свій досвід. Канадієцьнавчатиме наших нових поліцейських попереджати злочини та працювати злюдьми.

На Фото (зліва направо): Начальник ГУ НП в Закарпатській області СергійКнязєв, заступник начальника поліції Ванкувера Норм Гомон та начальникУправління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Юрій Марценишин

Відділ комунікації ГУ НП України в Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp