Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мокрянському лісгоспі підгодовують диких тварин (Фото)

9 лютого 2016 р., 11:45

Через сніг тварини не можуть самостійно знайти собі їжу

Як зазначає головний мисливствознавець підприємства Юрій Руснак, це той обов’язок, до якого єгері та працівники охорони лісу завжди ставляться дуже відповідально, а особливо – у цьому році, коли температура повітря сягала надзвичайно низького рівня, а сніг, що випав у горах, не дозволяє тваринам самостійно знаходити їжу.

А ось заготівля кормів, які використовують лісівники для підгодівлі тварин узимку, проходить ще у літньо-осінній період. Так, у 2015 році працівники лісгоспу заготовили 15 тонн сіна, 9 тисяч пучків гілкового корму, посаджено 210 диких яблунь та 160 диких груш. Також закуплено та рознесено по солонцях півтори тонни кормової кускової солі, побудовано ряд біотехнічних споруд, зокрема, годівниці, солонці та перепади.

Саме завдяки такому сумлінному ставленню поголів’я тварин постійно збільшується. До речі, під час минулорічного обліку диких тварин відмічається тенденція до збільшення чисельності козуль та кабанів.
А чи зросла кількість лісових мешканців у 2015 році – покаже черговий облік тварин, який розпочнуть лісівники вже у лютому цього року.

Поряд з цим, лісівники проводять відповідну роботу з регуляції кількості хижаків у лісі.

Л.Білак, газета "Дружба", Тячівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp