Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Поліція та прокуратура не кажуть, куди зникли приватизаційні справи з Ужгородської міськради

15 лютого 2016 р., 13:28

Пропали оригінали

В Ужгородської міської ради наразі немає оригіналів приватизаційних справ, які стосуються ряду колишніх об’єктів комунальної власності – цінної землі та нерухомості.

Зниклі приватизаційні справи стосуються, зокрема, продажу приміщень колишнього військового містечка у Горянах; приміщення магазину «Абетка» на вул. Волошина; приміщення санепідемстанції на Київській набережній; чаші басейну «Спартак» у Підзамковому парку; двох земельних ділянок на вул. Фединця у центрі.

Усі ці об’єкти уже колишньої муніципальної нерухомості, як детально інформувало «Варто ЗНАТИ!» на «Ні корупції!», сьогодні пов’язані із родиною та самим екс-міським головою Ужгорода Сергієм Ратушняком. Власне, за його каденції 2006-2010 років ці об’єкти й перейшли у приватну власність.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Габор, у відповіді на звернення журналіста, поінформував: «В результаті зникнення приватизаційних справ Ужгородською міською радою було направлено відповідне звернення до Прокуратури міста Ужгорода (…). За результатами проведеної перевірки була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

Згодом матеріали кримінальної справи були направлені прокуратурою міста до Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області для проведення досудового слідства, зокрема, вжиття заходів щодо пошуку приватизаційних та інвентаризаційних справ по вказаним об’єктам та повернення їх у володіння Ужгородської міської ради.

Однак на сьогоднішній день відсутня інформація щодо результатів проведення або завершення досудового слідства. Оригінали приватизаційних справ не повернуті».

Зі слів Олександра Габора, міська рада направила до правоохоронців запит щодо інформації про перебіг досудового слідства.

«Враховуючи зазначені обставини, тільки після отримання відповіді на вказаний запит Ужгородська міська рада зможе визначити перелік, доцільність та ефективність подальших дій і заходів щодо вивчення обставин відчуження об’єктів комунальної власності», – резюмував заступник міського голови.

«Бюро журналістських розслідувань
«Варто ЗНАТИ!»
для «Ні корупції!”

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp