Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура Ужгорода судитиметься за дві муніципальні квартири

5 вересня 2016 р., 13:31

Через сумнівну приватизацію

Ужгородська місцева прокуратура готує судовий позов щодо скасування рішень виконкому, згідно з яким у місті приватизовано дві муніципальні квартири – на вул. 8 Березня 28/2 та 28/3. Мова йде про оселі, що облаштовані на першому поверсі дев’ятиповерхівки у колишніх нежитлових приміщеннях КП «ЖРЕР №5».

Про це журналістів «Варто ЗНАТИ!» повідомив в.о. керівника Ужгородської місцевої прокуратури І.Савко у відповідь на звернення щодо публікації про непрозору приватизацію осель на Антикорупційному порталі громадських розслідувань.

«Встановлено, що рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради про приватизацію квартир №2 та №3 в буд. 28 по вул. 8 Березня прийняті незаконно. З метою відповідного реагування Ужгородською місцевою прокуратурою підготовлено проекти позовних заяв про скасування рішень про приватизацію, які направлені на узгодження до прокуратури області», – зазначив у листі І.Савко.

Щодо квартири на вул. Собранецькій, 146, яку було приватизовано директором департаменту міського господарства Олексієм Касперовим, то тут, поінформував прокурор, свого часу не було подано касаційної скарги на рішення Апеляційного суду Закарпатської області. В останньому, як ми й інформували у публікації, по суті визнали законною приватизацію квартири. Тепер терміни позовної давності минули.

Щодо квартири на вул. Волошина, 32, яку свого часу зробила спробу приватизувати родина екс-ректора УжНУ Миколи Вегеша, то прокурор нагадав, що згідно з рішенням Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ оселю повернуто у власність університету, відтак підстав прокурорського реагування немає.

Щодо квартири на вул. 8 Березня 28/1, яка також перероблена із нежитлового приміщення ЖРЕР №5, то тут прокурор констатував: строк давності на оскарження рішення про приватизацію, уже минув.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp