Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про податок за землю поза населеними пунктами

20 лютого 2016 р., 14:02

Розповіли все фахівці

За якими ставками справляється земельний податок за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, та до якого бюджету сплачується такий податок?

Відповідно до пункту 12.3 Податкового кодексу України сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, у межах своїх повноважень та з урахуванням граничних розмірів ставок встановлюють своїми рішеннями місцеві податки і збори, які є обов’язковими до сплати на території відповідних територіальних громад.

Якщо з 01.01.2015 органами місцевого самоврядування не прийнято рішення про встановлення ставок земельного податку за межами населених пунктів, то для обчислення сум податкових зобов’язань із земельного податку за такі земельні ділянки застосовуються ставки, визначені Податковим кодексом України в редакції, чинній до 01.01.2015.

Зауважуємо, що плата за землю є місцевим податком і зараховується до відповідних місцевих бюджетів згідно з Бюджетним кодексом України за місцем розташування земельних ділянок (до міських, сільських та селищних бюджетів).


З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на сайті ДФС України в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі, категорія 112.03.






Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp