Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині сплачено 3,5 мільйони гривень податку на додану вартість

23 лютого 2016 р., 12:54

Це втричі разів більше ніж торік

З початку 2016 року хустські платники податків сплатили 3,5 млн грн податку на додану вартість, що на 1.2 млн грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Хустська ОДПІ повідомляє, що 1 лютого 2016 року набрали чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» в частині запровадження реєстрів заяв платників ПДВ про повернення суми бюджетного відшкодування. Так, ст. 200 Податкового кодексу України передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ:

– для платників, що відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку;
– для решти платників.

З метою забезпечення прозорості функціонування таких реєстрів статтю 200 Кодексу доповнено п.п. 200.7.2 і п.п. 200.7.3. Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюватиметься в хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв до кожного відповідного реєстру. Державна фіскальна служба щодня публікуватиме на своєму офіційному веб-порталі (sfs.gov.ua) реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Публікація реєстрів таких заяв відбудеться після набрання чинності відповідної постанови Кабінету Міністрів України. Також звертаємо увагу платників на зміну з 08 лютого 2016 року коду бюджетної класифікації доходів по платежу – «ПДВ із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг)» з «14010100» на «14060100» відповідно до наказу Державної казначейської служби України від 14 січня 2016 року № 13 «Про затвердження змін до «Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету».

За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp