Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті Рух очищення викликав резонанс (ФОТО)

24 лютого 2016 р., 20:22

Саакашвілі каже, що відчуває себе частиною суспільства.

24 лютого в Ужгороді відбувся Антикорупційний форум, ініційований Рухом за очищення. Подібні заходи Рух проводить у 21 області Україні, і Закарпаття не стало виключенням.


 

В Ужгороді форум викликав чималий ажіотаж. Так. Лише через мережу Інтернет на нього зареєструвалося більше 400 осіб, але, враховуючи попередній досвід у інших містах, координатори очікують десь на 500-600 учасників, - пише "Заголовок".

Серед останніх, до слова, можна було помітити чимало активістів від різних місцевих партій та громадських організацій, наприклад Батьківщина, Самопоміч, Демальянс, екс-УДАР (БПП), Патріот, Європейська партія, Громадська рада при Ужгородській міськраді, Громадський конвент, Громадянська позиція тощо. Були серед присутніх і прихильники Правого Сектору. Чимало журналістів також навідалися на Форум.

Розпочали Форум Державним гімном України у виконанні Руслани. Після цього вона привітала “рідне Закарпаття” і зазначила, що за два роки після Майдану нічого не змінилося.

“Це два роки втраченого часу. Я бачила тих людей на сцені майдану, як на рентгені, але я не могла після закінчення всього кричати: люди, це знову не ті”, - зауважила співачка.

Вона зауважила, втім, що після Майдану та подій у АТО у нас з’явилася нова генерація героїв та волонтерів.

Руслана запевнила, що активно буде брати участь у Русі, оскільки він, на її думку, не політичний, але містить громадську основу, активних людей, які готові щось робити, а не просто говорити.

“Люстрація, децентралізація, - ці слова не для них. У них на це було два роки. Кожен із нас може стати кращим керівником, ніж вони”, - переконана співачка після того, як заявила, що не її справа перемивати кістки людям при владі. Окрім того, вона зауважила, що корупція в Україні починається з Порошенка.

“Рух може мати різну форму. Хтось буде брати участь у політичних ініціативах, хтось у громадських. Ми сподіваємося, що до нас приєднаються і якісь чесні журналісти” , - розповіла Руслана.

Юлія Марошевска, голова Одеської митниці, розповіла, як вона з командою прийшла на митницю, яка вважається однією з найкорумпованіших.

“Я чула у ваших митників тут є такі маєтки..”, - зауважила чиновниця.

Вона порадила боротися з корупцією технократичними методами. Зокрема у Одесі оголосили конкурс на посади митників і зі 2 тисяч анкет відібрали 130 найкращих.

“Ми ставимо собі за мету, щоб митниця стала сервісом, реальним непомітним сервісом, і ми не знали, хто там його очолює”, - розповіла молода чиновниця.

Після Юлії на сцену вийшов Міхаел Саакашвіллі, який розповів, що Закарпаття повертає його у часи молодості, коли він молодим солдатом потрапив до Чопа, гуляв цим містом, а також Ужгородом.

“Звичайно, найбільше я запам’ятав з моєї прикордонної служби тепле спілкування з місцевими мешканцями. Пам’ятаю, як я захворів, а начальниця вокзалу носила мені мед”, - поностальгував М.Саакашвіллі.

Політик зауважив, що він у боргу перед українцями, оскільки ті допомагали Грузії у важкі часи.

“Я почуваюся частиною цього суспільства і нам потрібно щось змінювати. Змінювати потрібно, перш за все, владу”, - зауважив голова Одеської ОДА.

Він навів приклад виноробської галузі, у якій маленькі винороби не можуть легально отримати ліцензії і можуть торгувати спокійно лише на фестивалях і ярмарках.

“Вони там або бездарні, або спеціально нічого не роблять”, - описав дії влади М.Саакашвіллі.

“Українська Рада взагалі унікальний збір людей. Вирішувалося питання недовіри владі. 247 людей, повна більшість, оголошує уряду двійку, а потім каже їм через 10 хвилин: нічого, прийдете восени прозвітуєте. У нас що є час на осінні перездачі”, - зауважив чиновник.



Саакашвіллі запевнив, що у разі перебування цього керівництва при владі може дійти навіть до питання збереження Незалежності.

“Неможливо реально жити при теперішній зарплаті, при теперішніх цінах...Як тільки ми відпустимо економіку, отримаємо багато робочих місць.

Міхаел Саакашвіллі зауважив, що є 5 речей для того, щоб досягти 10 % росту ВВП за 10 років.

1. Дерегулювати всю економіку. Наприклад, скасувати всі стандарти у виноробстві.

2. Податки, митні платежі. “Ця влада офіційно оголосила, що при них тіньовий ринок зріс від 32 до 47%. І я думаю, ці числа занижені”, - переконаний політик. Він також зауважив, що вигнав з командою корупціонерів з Одеської митниці і тепер один із них хоче працювати на Закарпатті. Рецептом успіху бачить знищення тіньового ринку, яке покаже реальні об’єми економіки і дасть змогу знизити податки.

Решту пунктів у своїй емоційній промові політик не назвав.

Міхаел Саакашвіллі запевнив, що Рух за очищення — не політична партія, а його активісти просто хочуть змінити правила гри, оскільки України не може бути найбіднішою державою Європи.



“Ми збираємо підписи для реальних реформ, ми шукаємо активних людей всіх вікових груп”, - запевнив чиновник.

Після цього він почав давати відповіді на різноманітні запитання краян.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp