Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міжгірські рятувальники відпрацювали село Сойми

25 лютого 2016 р., 10:58

Кількість пожеж зростає

Цього року в Міжгірському районі спостерігається зменшення кількості пожеж порівняно з аналогічним періодом 2015-го – 8 проти 14. Разом із тим, у селі Сойми, яке налічує 1200 мешканців, ця тенденція прямо протилежна. Якщо протягом усього 2015 року тут виникло 5 загорань, то за перші два місяці 2016-го – уже дві пожежі. У зв’язку з цим представники Міжгірського районного відділу ДСНС спільно з активом села й соціальними працівниками здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання згаданого населеного пункту.

Спершу всі учасники відпрацювання зібралися в приміщенні Соймівської сільської ради й провели оперативну нараду. Зокрема, рятувальники довели до відома депутатського корпусу статистику пожеж на території села і дали рекомендації, як можна зменшити кількість загорань. Також присутні обговорили проблему оповіщення населення в разі виникнення надзвичайної ситуації. Користуючись нагодою, представники ДСНС завітали до сільської бібліотеки та фельдшерсько-акушерського пункту, які знаходяться в будівлі сільради. Тут співробітники оперативно-рятувальної служби нагадали працівникам правила пожежної безпеки й роздали відповідні інформаційні листівки.

Після цього рятувальники обійшли всі заклади масового перебування людей, що діють в с. Сойми – кафе, магазини, крамниці тощо. Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій оглянули приміщення на наявність вогнегасників і перевірили справність пічного опалення. Рятувальники надали підприємцям загальні рекомендації щодо уникнення пожеж та закликали їх дотримуватись правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

{g}

Крім цього, представники ДСНС здійснили обхід приватних помешкань громадян, особливу увагу приділяючи соціально незахищеним верствам населення. Головними темами для розмов, традиційно, стали дотримання правил пожежної безпеки при користуванні опалювальними приладами і порядок дій у випадку виникнення загорання. Також рятувальники завітали до будинку, котрий цього року суттєво постраждав від пожежі й де наразі власники проводять ремонт. Серед іншого, учасники відпрацювання порадили господарям, яким чином краще прокласти електричну мережу, аби в майбутньому пожежа оминула цю оселю.

Насамкінець рятувальники завітали до Соймівської ЗОШ І-ІІ ст. і провели пізнавальну лекцію для учнів 5-го класу. Школярам розповіли, що у жодному разі не варто гратися з сірниками та іншими джерелами відкритого вогню. Окремо зупинилися на тому, як треба користуватися вогнегасниками й куди дзвонити у випадку виникнення пожежі. А для кращого засвоєння інформації учням роздали яскраві листівки на протипожежну тематику.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp