Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники Ужгородщину відпрацьовували (ФОТО)

27 лютого 2017 р., 16:50

Аби не допустити біду

З метою попередження виникнення пожеж, запобігання загибелі та травмування на них людей, а також для ознайомлення населення з основами пожежної безпеки рятувальники ДСНС проводять пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів.

Так, 27 лютого відбулось позапланове відпрацювання села Невицьке Ужгородського району.

У ході заходу здійснено обхід домоволодінь багатодітних родин та сімей, які опинилися в складних життєвих умовах, одиноких людей та інвалідів. Також проінструктовано місцеве населення населення щодо правил безпеки як у побуті, так і на вулиці.

Під час обходів фахівці ДСНС спілкувались з жителями, перевіряли стан пічного опалення, оглядали електроприлади та давали поради щодо безпечного використання їх у пожежонебезпечний період.

Особливу увагу рятувальники звертали на проблеми сьогодення – пожежах у житловому секторі, причиною виникнення яких є недотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення та електрообігрівальних приладів, правила безпеки та поведінка при виявленні вибухонебезпечних предметів.

А щоб господарі не забували правила пожежної безпеки в побуті, їм було роздано тематичні листівки.

У ході відпрацювання було проінструктовано 23 особи та здійснено обхід 10 домоволодінь.

По закінченню, недоліки, які були виявлені під час відпрацювання населених пунктів, були винесені на розгляд керівництва сільської ради.

Також рятувальники навідалися і до місцевої загальноосвітньої школи І ступеню. У рамках даного заходу провели для діточок урок з безпеки життєдіяльності людини. Хлопчики та дівчатка мали змогу ознайомитися з роботою служби «101» та отримати чимало корисної інформації, яка допоможе їм під час надзвичайної ситуації.

Також рятувальники розповіли про надзвичайні події, які найчастіше трапляються у шкільному середовищі, та привели приклади трагічних наслідків дитячої необачності. Окрема увага присутніх акцентувалася на основних причинах виникнення пожеж, приміром, коли до вогняної трагедії призвели дитячі пустощі або необережне поводження з вогнем.

Оскільки попереду весняно-літній пожежонебезпечний період, то акценти також робилися на небезпеках, які характерні саме для теплої пори: пожежна безпека під час відпочинку на природі, безпека на водних об’єктах. А на базі пожежного автомобіля, вогнеборці показали учням техніку, обладнання та спорядження, за допомогою яких проводиться приборкання вогняної стихії. Продемонстрували на практиці як треба діяти у випадку пожежі та нагадали, як правильно користуватися вогнегасником. Також вихованці мали можливість приміряти бойовий одяг.

На згадку про себе рятувальники залишили не лише приємні враження, а й подарували учням "Пам’ятки безпеки".




У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp