Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгородській прокуратурі координували роботу правоохоронців

1 березня 2016 р., 18:42

Саме на це була спрямована нинішня нарада

Керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко, який розпочав координаційну нараду наголосив, що головне завдання заходу - скоординувати роботу усіх правоохоронних органів територіальної юрисдикції Ужгородської місцевої прокуратури, адже криміногенна ситуація в районах не може не турбувати.

Нарада відбувалася за участі першого заступника прокурора області Івана Шимона, котрий зазначив, що наразі, як ніколи, потребує особливої уваги діяльність правоохоронних органів щодо забезпечення громадського порядку та збереження безпеки громадян, виключення будь-яких проявів сепаратизму, нейтралізації дестабілізуючих факторів та елементів - збереження законності на території області.
Обговорено стан протидії злочинності на території юрисдикції Ужгородської місцевої прокуратури за 2015 рік, в тому числі додержання антикорупційного законодавства в умовах реформування правоохоронної системи, координаційна нарада відмічає, що правоохоронними органами минулого року у межах своєї компетенції вжито певні заходи до виконання покладених на них завдань.
Рівень злочинності на 10 тисяч населення по місту Ужгороду протягом минулого року за сумною традицією зріс на понад 10% та є найбільшим в області. Аналогічно цей показник збільшився і в Ужгородському районі. А це на переконання прокурора, вимагає вжиття додаткових заходів до виправлення ситуації. Разом з тим майже на 30% рівень зменшився злочинності в Перечинському районі.

Торік в місті Ужгород, Ужгородському та Перечинському районах зменшилась кількість вчинених злочинів середньої тяжкості.

{g}

Відбулося зменшення злочинів, проти життя і здоров’я в місті Ужгород на 28,2%, Перечинському – 21,6% та Великоберезнянському районі - 24,1% у тому числі і тяжких тілесних ушкоджень на території міста Ужгорода скоєно на 70% менше.

Попри зменшення кількості вказаних злочинів непокоїть керівника Ужгородської місцевої прокуратури стрімке зростання кримінальних правопорушень інших категорій. Зокрема, в місті Ужгороді за минулий рік зросла кількість злочинів проти власності з 1130 до 1210, кількість крадіжок збільшилась з 740 до 896 (+21,1%), грабежів з 34 до 87 (+155,9%), однак, зменшилася кількість вимагань з 17 до 14 (-17,6%), шахрайств з 228 до 144 (-36,8%), привласнення майна з 52 до 39 (-25%).
За словами Дмитра Кириленка, суттєвої активізації потребує робота оперативних підрозділів УЗЕ в Закарпатській області ДЗЕ НП України. В минулому році за їх ініціативи не виявлено та не викрито жодного кримінального правопорушення щодо ухилення від сплати акцизного податку та незаконного переміщення через кордон підакцизних товарів. Керіник прокуратури Наголосив, що зараз ми повинні діяти як ніколи злагоджено та ефективно, забезпечуючи невідворотність кримінального покарання для всіх, хто порушує Закон.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp