Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За спалювання сухої трави закарпатців притягатимуть до відповідальності

31 березня 2014 р., 19:05

Було прийнято рішення вживати всіх необхідних заходів щодо застосування статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення при випалюванні стерні, пасовищ чи залишків сухої рослинності.

31 березня під головуванням першого заступника голови регіональної комісії, директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Закарпатської облдержадміністрації Віктора Лукечі відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

На порядок денний були винесено багато питань, зокрема: попередження пожеж, аварій та інших надзвичайних ситуацій у населених пунктах та на об'єктах економіки Закарпатської області, створення й утримання підрозділів місцевої пожежної охорони, протипожежний захист лісів у весняно-літній період, забезпечення протипожежного захисту місць збирання врожаю, зернових та грубих кормів. Не оминули увагою й питання впровадження на об'єктах області систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.

Також розглядалось актуальне зараз питання пожеж в екосистемах області. З огляду на те, що найближчими днями на території області очікується подальше підвищення температури повітря стан пожежної безпеки, пов'язаний із спалюванням сухої рослинності, на території Закарпаття викликає занепокоєння не тільки у рятувальників, а й усієї громади. У зв'язку з цим, було прийнято рішення вживати всіх необхідних заходів щодо застосування статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення при випалюванні стерні, пасовищ чи залишків сухої рослинності. Окрім цього прийняте рішення про посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення щодо недопущення спалювання сухої трави, чагарників та сміття. 

Щодо основних заходів із протипожежного захисту зелених легень Закарпаття – лісів, проінформував присутніх заступник начальника управління ДСНС у Закарпатській області Глєб Бурковський. У своєму вступі він підкреслив, що недооцінка важливості профілактичних протипожежних заходів, низький рівень готовності до надзвичайних ситуацій може призвести до невиправданих збитків і втрат у разі виникнення пожеж у лісах області. Тому, на випадок виникнення надзвичайної ситуації, повинні бути готові всі сили, засоби та все необхідне обладнання, але головне - треба відпрацювати план спільних дій. І тут підхід до справи повинен бути не формальний, а дієвий. 

Начальник управління ДСНС у області Мирослав Щербей зазначив, що пожежно-рятувальні підрозділи й техніка готові до дій за призначенням, проте дієва підтримка органів влади та місцевого самоврядування на місцях у разі можливого ускладнення ситуації рятувальникам завжди потрібна. Для вивчення стану підготовки районів до можливих подій весняно-літнього періоду вогнеборцями проводитимуться відповідні заходи. 
У ДСНС України у Закарпатській області

Схожі новини

В ОДА відбудеться міжвідомча нарада за участі заступника Міністра соціальної політики України
Ужгородські рятувальники роз’яснювали підприємцям знизити небезпеку об’єктів
На Тячівщині допомога бійцям стала провідною темою наради (ФОТО)
Понад 40 мільйонів Височина інвестувала в Закарпаття (фото)
Скільки пунктів пропуску розбудуємо на українсько-угорському кордоні?
Як на Закарпатті підтримують військових? В облдержадміністрації говорили про соціальний захист учасників АТО
З керівниками ринків та супермаркетів провели нараду у міськраді (ФОТО)
Взаємодію Чопських прикордонників, Перечинської міліції та громадських формувань оцінили на "трійку"
В Ужгородській міській раді відбулося перше виїзне засідання міжвідомчої робочої групи з питань ромської стратегії при Кабміні (ФОТО)
Сміттєві договори на Берегівщині мають не всі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp