Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У центрі Ужгороді заборонили продавати окуляри і ... кукурудзу

13 травня 2014 р., 19:16

Але дозволили перерити вулиці і провести кілометровий кабель.

Міська влада вирішила забудувати одну площу, заборонити будівництво на іншій та нарешті визначилася, хто ж відповідає за каналізацію. Цього тижня виконком міста здійснив чимало нововведень для ужгородців. Тепер їм доведеться звикати до зменшення кількості терас в історичному центрі, до ремонтних робіт на набережних та відсутності торгівлі в тому ж таки центрі. А ще – до відсутності в місті реклами…

Чи буде храм на Богдана Хмельницького?


Цього тижня чи не найбільше ужгородців хвилювало, що буде з площею Богдана Хмельницького. А привід таки був. Адже «зелену зону» біля транспортного мосту самовільно «захопили». Єпископ Української православної церкви Київського патріархату Кирило разом із бійцями «Правого сектора» у вівторок встановили там хрест поруч із дитячим майданчиком, освятили його та заявили, що відтепер на цьому місці має бути храм на честь святого апостола Андрія Первозванного. Щоправда, не уточнили, коли са­ме розпочнеться будівництво. Як виявилося, жодних документів та дозволів на це немає. Міська влада не схвалила таких дій щодо землі громади. На засіданні виконкому в.о. мера Віктор Щадей заявив: 

«Ніяких погоджень і дозволів ми не давали. Мені шкода, що прикриваючись релігій­ними питаннями, вирішують такі речі. На сході, між іншим, теж прикриваються дітьми та пенсіонерами. Ми працюємо над­ тим, щоб зробити пам’ятний знак Небесній сот­ні. Але це має бу­ти законно». 

Щоправда, чи знесуть уже освячений хрест, В. Ща­­дей не уточнив. Як і не сказав, чи­ буде покараний той, хто це зро­бить. Між іншим, «Правий сектор» встиг відхреститися від будівництва. Представники організації офіційно повідомили, що брати участь у цьому не будуть – подібні ініціативи не в їхній компетенції.

Від Бачинського до білбордів

А ось яку площу точно облаштують – так це біля греко-католицького Кафедрального собору. Виконком міста вирішив надати їй ім’я Бачинського та оголосити конкурс на проект із облаштування. Тепер слід чекати оголошення тендеру на роботи, адже охочі, за неофіційною інформацією, таки є.
Зробить міська влада цього року й свою інвестицію в дитячий садок №30, що на вулиці Шевченка. Очільники Ужгорода збираються викупити для освітнього закладу це приміщення, яке свого часу опинилося в приватних руках. Ціна будівлі – 3 мільйони гривень. На наступній сесії керівництво міста буде просити депутатів проголосувати за дозвіл це зробити й радитиметься, звідки ж узяти на це кошти.

Окрім того, члени виконкому продовжують війну з рекламою та терасами в історичному центрі міста. Вони вирішили вкотре зробити рейд та опитати власників споруд, чи мають вони відповід­ні дозволи. Це стосується й рек­лами. Як стало відомо, муніципальна поліція знайшла півсотні рекламних носіїв, які підпадають під демонтаж, бо вони не відповідають правилам. Щоправда, члени виконкому висловили незадоволення таким підрахунком. На їхню думку, «нелегальних» білбордів значно більше, тому вирішили продов­жити перевірку.

Заборонити кукурудзу та дозволити кабель

Ще одна новинка, прийнята міською владою, – це заборона торгівлі в центрі сонцезахисними окулярами та… кукурудзою. Всі ятки мають забрати з Театральної й відправити на площу Петефі. Загалом виконком вирішив ухвалити нові правила для такого роду підприємців. Тепер за два місяці управління економіки має розробити схему розташування й положення конкурсу для таких підприємців. І вже з 1 березня 2015-го вони подаватимуть заявки на сезонну торгівлю, й комісія вирішуватиме – кому надавати місця для торгівлі в центрі Ужгорода, а кому відмовити.

Крім усього вищеназваного, владна команда В. Щадея дала дозвіл на розриття набережних Київської та Незалежності, а також площ Петефі та Театральної. Виявляється, це потрібно електрикам, наприклад, для прокладання понад кілометрового кабелю. Також ритимуть на вулицях Собранецькій і Климпуша. Слідкувати за тим, аби все відновили, буде муніципальна міліція.

До речі, про підземні споруди. На засіданні члени виконкому одноголосно проголосували за те, аби за каналізацією та зливоприймачами слідкували працівники «Водоканалу». Тепер всі ці об’єкти будуть на їхньому балансі. Щоправда, за рахунок чого вони їх утримуватимуть, враховуючи проблеми підприємства, уточнити члени виконкому знову забули…

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp