Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль хоче перевиборів в Мукачівській міськраді

23 березня 2016 р., 12:33

Через питання щодо фінансування ПТУ. Губернатор звернувся у ВРУ.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив звернення у Верховну Раду України з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради. Причина – порушення міськрадою законодавства й відмова фінансувати три розташовані в Мукачеві професійно-технічні навчальні заклади, як це передбачено законом «Про Державний бюджет України на 2016 рік».
Нагадаємо, що Мукачево залишається єдиним містом на Закарпатті, в якому ПТНЗ не фінансуються з початку року. У результаті учні та персонал закладів (близько 2,5 тисяч чоловік) уже третій місяць не отримують стипендій і зарплат.

 

Через небажання міськради відкрити казначейські рахунки училищ стабілізаційна дотація з Кабміну в сумі понад 7 мільйонів гривень не може бути використана хоча б для часткового погашення заборгованості перед працівниками та учнями ПТНЗ. Подальша відмова фінансувати профтехучилища може призвести до соціального вибуху в Мукачеві й непередбачуваних наслідків.
Як ідеться в звернення Г.Москаля, обласна державна адміністрація порушує перед Верховною Радою України питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради та призначення Верховною Радою України позачергових виборів Мукачівської міської ради.

Схожі новини

Ужгородці звернуться з резолюцією до Порошенка та ЦВК
На Закарпатті відбудуться перевибори у двох новостворених об’єднаних громадах
Москаль прокоментував події в Апеляційному суді Закарпаття
Москаль: «Вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо»
Москаль спростовує інформацію щодо введення плати за перетин кордону
Москаль допоможе Свалявському профтехучилищу розширити навчальну базу і передасть Боржавській вузькоколійці ще один ретро-тепловоз
Москаль серед тих, про кого пишуть і говорять найчастіше
Москаль: «Суд конфіскував у дохід держави ділову деревину, яку лісгосп із Чернігівщини в сховку намагався вивезти в Румунію» (ДОКУМЕНТ)
ВРУ не підтримує запропоновані Москалем та активістами зміни до законодавства щодо врегулювання «пересічки»
Москаля найчастіше згадували у ЗМІ - результати рейтингу

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp