Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Колочаві встановили пам’ятний знак з нагоди відзначення 77-річниці Карпатської України (Фото)

24 березня 2016 р., 16:33

Невдовзі там встановлять скульптуру

У найулюбленішому серед туристів музейному комплексі Колочави «Старе село» відкривається нова сторінка в історії України.

Йдеться на сайті Колочави.

З нагоди відзначення 77-річниці подій, пов’язаних з проголошенням Карпатської України, 15 березня 2016 року відкрито пам’ятний знак з таким викарбуваним текстом: «15 березня 1939 року початок Другої світової війни на українських етнічних землях».



Зазвичай, початком Другої світової війни вважається 1 вересня 1939 року на теренах Польщі. Враховуючи той факт, що радянською історіографією героїчна звитяга Карпатської України була викреслена з української історії взагалі, молоді науковці і дослідники незалежної України зобов’язані переосмислити роль і місце історичних подій часів Карпатської України, в тому числі в контексті початку Другої світової війни на етнічних українських землях. Саме з цієї проблематики влітку 2016 року, за ініціативи Станіслава Аржевітіна, планується проведення наукової конференції за участю Інституту історії України НАН України, Українського інституту національної пам’яті та інших установ.

На місці встановлення пам’ятного знаку згодом постане скульптурна композиція, над якою вже працює відомий колочавський скульптор Петро Штаєр.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp