Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жахлива аварія на Рахівщині: родичі загиблого просять суворо не карати водія

11 квітня 2016 р., 16:36

Він уже відшкодував усі завдані збитки...

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду розглянуто клопотання слідства про обрання запобіжного заходу підозрюваному в резонансному ДТП, що відбулося нещодавно на Рахівщині.

В ході розгляду клопотання, слідчим суддею з’ясовано обставини вчиненого злочину. Відтак, рухаючись з надмірною швидкістю, кермувальник здійснив наїзд на 22-річного мешканця Рахівського району, від отриманих травм потерпілий помер на місці.

Сторона обвинувачення, представлена слідчим та прокурором, клопотали про обрання підозрюваному найбільш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою. Мотивуюче це тим, що постійного місця проживання підозрюваний не має, а тому існує ймовірність виїзду останнього за кордон з метою уникнення відповідальності за вчинене.

Закарпатець загинув у страшній ДТП (ВІДЕО)


Разом з тим, підозрюваний свою причетність до злочину не заперечує, стверджує, що наміру переховуватися від слідства та суду не має, сприяння у встановленні дійсних обставин події гарантує. «Про належну процесуальну поведінку мого клієнта свідчить визнання вини й щире каяття у скоєному», - стверджує захисник. На підтвердження вказаного, суд отримав розписку від найближчої родички потерпілого – тітки померлого, про відшкодування моральної й матеріальної шкоди, завданої злочинними діями підозрюваного. «Претензій до підозрюваного не маю, прошу суд суворо не карати його за вчинення необережного злочину», - зазначається в розписці.

Слідчий суддя, при обранні запобіжного заходу, прийняла до уваги обставини вчиненого правопорушення: значне перевищення швидкості, вчинення наїзду на пішохідному переході, залишення підозрюваним місця пригоди. На противагу, судом враховані й факт вагітності дружини підозрюваного, перебування матері винуватця ДТП на обліку в медичному закладі, визнання вини у вчиненому та відшкодування шкоди родичам померлого.

Тож, клопотання слідства судом задоволено: строк тримання під вартою визначено до 7-го червня поточного року. Враховуючи сімейне становище підозрюваного, слідчим суддею визначено й розмір застави (25 мінімальних заробітних плат), що може бути внесеною протягом 5-ти днів.

Досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, триває.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp