Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті студенти вчилися берегти природу (ФОТО)

12 квітня 2016 р., 10:00

Екологічний тренінг відбувся в Ужгороді вчора, 11 квітня.

11 квітня 2016 року у Закарпатській обласній юнацькій бібліотеці відбувся екологічний тренінг студентів І ГО Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ. Захід провела співробітник Регіонального Молодіжного Екологічного Об’єднання «Екосфера» Катерина Станкевич-Коваль.

 

На початку тренінгу відбулося знайомство, кожний назвав своє ім’я і одним реченням виразив ті екологічні проблеми, які на його думку, є болісними для сучасного Закарпаття. Більшість студентів назвали головною бідою сміття та вирубку лісів. В ході розмови почали згадувати конкретні приклади стихійних лих, що спіткали ті населені пункти, в яких ці студенти живуть. Христина Пичкар розповіла про повінь 8-10 квітня 2016 р. у с. Роднікова Гута (це сусіднє село, де живе Христина) і про те як місцеві жителі самотужки справлятися з наслідками негоди. Коли Катерина Станкевич-Коваль запитала дівчинку, які причини вона вважає у даній катастрофі, то Христина вказала на вирубку лісів. Цю ж думку поділяють всі місцеві жителі постраждалого села.

В ході тренінгу студентам запропонували згадати всі види відходів, які люди викидають зазвичай до смітника. Були названі: пластикові пляшки, упаковки ТетраПак, поліетилен, скло, зіпсована їжа, жерстяні банки, старий одяг тощо. Потім студентів поділили на три робочі групи, де вони вчилися групувати різне сміття та утилізувати його найефективнішим способом. Тренінг сприяв виробленню екологічної культури в студентів, навиків збереження навколишнього середовища.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp