Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у розвиток мереж майже 17 мільйонів гривень

19 квітня 2016 р., 11:40

Пріоритетним напрямком діяльності підприємства у 2016 році є встановлення безкоштовних індивідуальних приладів обліку газу побутовим споживачам, на що компанія спрямує 5 млн грн.

Це понад 30% від загального бюджету інвестиційної програми на рік. ПАТ «Закарпатгаз» встановить 2,4 тис лічильників газу, що дозволить значно скоротити кількість клієнтів, які використовують природний газ без приладів обліку і вийти на показник забезпечення побутових споживачів області лічильниками у 99%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила інвестиційну програму ПАТ «Закарпатгаз» на 2016 рік. Загальний бюджет інвестпрограми становитиме 16,7 мільйонів гривень.

Крім установки лічильників, також відповідно до запланованих інвестиційною програмою заходів у 2016 році ПАТ «Закарпатгаз» планує провести реконструкцію та заміну майже 8 км аварійних газопроводів на суму 5,6 млн грн. На заміну шафових газорегуляторних пунктів, модернізацію та капремонт засобів електрохімзахисту передбачено фінансування в розмірі 4 млн грн. Програмою також передбачено майже 1,2 мільйона гривень на заходи, спрямовані на зниження виробничо-технологічних витрат природного газу – зокрема, 0,9 млн грн буде спрямовано на заміну лічильників газу, що встановлені у споживачів області, але знаходяться у власності ПАТ «Закарпатгаз» та визнані непридатними за результатами повірки.

«Основним джерелом фінансування передбачених програмою заходів є амортизаційні відрахування, - коментує перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват. - Інвестиційна програма – це план дій Товариства на рік. Від виконання передбачених заходів, в першу чергу, залежить як безпека наших споживачів, так і якість надання послуг загалом».

Реалізація заходів інвестпрограми відповідає принципам довгострокової стратегії ПАТ «Закарпатгаз» щодо зменшення втрат природного газу, покращення енергоефективності газотранспортної системи, і найголовніше - підвищенню рівня безпеки газопостачання Закарпатської області.



Схожі новини

"Закарпатгаз" порушить тему опалювального сезону
З початку року аварійна служба «Закарпатгаз» відпрацювала понад 3,6 тисячі викликів
Веб-сервісом «Особистий кабінет» вже користується 20 тисяч клієнтів «Закарпатгазу»
ПАТ «Закарпатгаз» проведе ремонтні роботи на газопроводі по вулиці Собранецькій в Ужгороді
За перший рік роботи контакт-центр «Закарпатгазу» опрацював 172,4 тисячі звернень клієнтів
Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у газову інфраструктуру області 35,2 мільйонів гривень
Внаслідок несанкціонованих земляних робіт пошкоджено газопровід середнього тиску в селі Тибово на Свалявщині
«Закарпатгаз» проводить конкурс дитячого малюнка до Дня захисника України
У жовтні фахівці «Закарпатгазу» проведуть регламентні роботи та встановлять лічильники на таких вулицях Ужгорода
ПАТ «Закарпатгаз»: з наступного року споживання природного газу без лічильника неможливе

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp