Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бойовики знищують інфаструктуру КПВВ "Станиця Луганська" (Фото)

23 квітня 2016 р., 15:00

Для залякування місцевих мешканців, бойовики застосували ледь не увесь арсенал зброї

Незаконні збройні формування, що отаборилися в окремих районах Луганської області (ОрЛО) ведуть провокативні обстріли населеного пункту Станиця Луганська та контрольно-перепускного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська». Так, вчора, 22 квітня, українськими офіцерами спостерігачами Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК) у взаємодії з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) були зафіксовані наслідки нічного обстрілу.

Зокрема, моніторингова група СММ ОБСЄ ознайомилася із фактичними доказами обстрілу продуктового магазину, місцевої автостанції та, власне, КПВВ «Станиця Луганська».

Аби залякати місцеве населення та зірвати Мінські домовленості бойовики застосували ледь не увесь наявний арсенал стрілецького озброєння: від малого до великого калібру.

{g}

Як зазначив у своєму зверненні до мешканців окупованих територій керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука бойовики постійно гатять по переходу та навколишній інфраструктурі.

‑ Шановні мешканці тимчасово окупованих територій, якщо ви хочете, щоб перехід відкрили, зверніться до своєї так званої «терористичної влади» з вимогою перестати вести вогонь по пункту пропуску в Станиці Луганській, щоб ви ним могли скористатися», – наголосив він.

Слід додати, що питання порушення режиму тиші навколо КПВВ, що діють на лінії розмежування сторін неодноразово порушувалися під час брифінгів міжнародних груп СЦКК. По окремих таких пунктах було досягнуто позитивного результату і, наразі, вони повноцінно функціонують. На жаль, на сьогоднішній день, українське представництво не може гарантувати безпечні умови переходу та збереження життя цивільним особам в районі КПВВ «Станиця Луганська».

Ведуться невідкладні консультації з метою укладання позитивного консолідованого рішення з відновлення прав і свобод наших громадян.
Прес-офіцер СЦКК, підполковник Віталій Іванов

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp