Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатців змусять платити за користування туалетами в поїздах

24 квітня 2016 р., 13:28

Але покращувати їх не збираються

«Укрзалізниця» з 1 червня вводить плату за користування туалетами в швидкісних поїздах. Вартість пропонують встановити на рівні 1-2 грн.

У компанії пояснили, що залізничні колії, які належать «Укрзалізниці», дуже забруднені і гроші підуть на відновлення землі біля ж/д шляхів.

Державна екологічна інспекція України погрожує подати на компанію до європейського суду, якщо не будуть попереджені або хоча б зменшені забруднення грунтового покриву.

В «Укрзалізниці» відзначили, що європейські потяги обладнані спеціальними контейнерами, а конструкція вітчизняних вагонів, які виготовлялися в 70-80-х роках, не дозволяє їх встановити. Отже, в компанії мають намір плату за користування туалетами перенаправити на оплату штрафів або на відновлення ґрунту.

За користування туалетом пасажирам доведеться платити 1-2 грн, скористатися туалетом можна буде за наявності жетона. Купити їх можна буде на всіх станціях Закарпатської області або у провідників

Для пасажирів, які подорожують на тривалі відстані, будуть передбачені безлімітні абонементи, які можна використовувати один раз на годину. У компанії поки не визначилися з вартістю абонементів.

Звичайно, піклуватися про екологію необхідно, але навряд чи штрафи врятують навколишнє середовище. Тим більше, вони не сприятимуть модернізації старих вагонів. Можливо, зібрані кошти слід направити на обладнання туалетів європейського рівня з безстічним користуванням. Тоді біля залізничних колій дійсно буде чистіше. При цьому можна буде вирішити проблему закритого туалету в санітарних зонах, коли пасажирам доводиться по 30 хвилин чекати до і після зупинки.

Слід зазначити, що продажем жетонів безпосередньо в вагонах можуть скористатися самі провідники, адже ніхто не зможе перевірити вартість жетона в конкретному вагоні. А пасажир заплатить будь-яку ціну – вибору у нього не буде.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp