Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Робимо все, аби в ужгородських парках було приємно проводити дозвілля»

17 травня 2016 р., 11:40

Розповів керівник ужгородських парків

Зовсім скоро почнеться літо – пора, коли особливо хочеться більше бувати на свіжому повітрі. Ужгородці мають таку можливість завдяки двом міським паркам – Боздоському і Підзамковому. Ще торік за підтримки міської влади розпочалось активне відродження цих зелених зон. Недавно, у квітні, змінилося керівництво паркового комунального підприємства – поки що на два місяці укладено контракт із Дмитром Чорним, який і керуватиме цими ужгородськими парками. Ми вирішили дізнатись у теперішнього директора про сьогодення парків і про те, що чекає на відвідувачів у найближчій перспективі.

 

– Пане Дмитре, розкажіть спочатку в кількох словах про себе…

– Здобув дві вищі освіти: першу – в УжНУ, за спеціальністю «Соціальна робота», кваліфікація – спеціаліст із соціальної роботи, практичний психолог; другу – у Львівському національному аграрному університеті, за спеціальністю «Землеустрій та кадастр». Розпочав свою діяльність із волонтерства, а згодом був прийнятий на роботу в Закарпатську обласну організацію Червоного Хреста, працював у ДП «Центр державного земельного кадастру», пізніше – як керівник зони відпочинку «Альтанки» саме в Боздоському парку. Якраз у той час багато спілкувався з тамтешніми підприємцями, тому маю чіткий погляд на те, як зробити, аби парк усе більше розвивався.

– За цей місяць, відколи очолюєте підприємство, – що вдалося вже зробити?

– Тепер проводимо інвентаризацію та аудит діяльності попереднього керівника КП «Парк культури і відпочинку «Боздоський», далі перейдемо до аналізу стану парку «Підзамковий». За цей короткий період від моменту призначення вдалося вже трохи привести до порядку Боздоський парк, працівники злагоджено прибирають територію, облаштовані гарні клумби з квітами. Робимо все, щоб у парку було охайно, чисто, весело і людям було приємно там гуляти.

– Розпочинається сезон відпочинку. Мабуть, готуєте якісь цікавинки для відвідувачів парку?

– Так, уже 1-го травня ми відкрили сезон у Боздоському парку, а 9 травня – і в Підзамковому, під час презентації нової розважальної атракції – мотузкового парку. До речі, подібний мотузковий парк, але більших розмірів, плануємо відкрити і в Боздоському парку – вже готується відповідний проект.

Що ж до цікавинок, то наразі в Боздоському парку проводимо підготовчі роботи до відкриття фестивально-концертної зони, яка розміститься в кінці алеї, де є велика вільна територія. Ми її повністю викосили, вже підведено електрику, і за тиждень-півтора місце буде готове. Різноманітні концерти, фестивалі буде зручно проводити саме там, і приїжджі цирки зможуть там зупинятись.

Також ми подали на розгляд два проекти на міжнародні гранти – на облаштування пішохідних доріжок по всьому парку, протяжністю близько 4 км, і на облаштування бювету з мінеральною водою. Тепер, аби зреалізувати цікаві ідеї, активно шукаємо спонсорів.

У Підзамковому, крім мотузкового парку, яким можуть користуватися як дорослі, так і діти, хочемо ще облаштувати ролердром, аби діти могли їздити на роликах.

У планах – щосуботи в парках проводити різноманітні заходи, щоб ужгородці могли проводити своє дозвілля, не виїжджаючи за місто. Наприклад, минулими вихідними в Боздоському парку проведено фестиваль «Майся фест», а цієї суботи, 14 травня, відбудеться Свято морозива, і цими ж вихідними до нас приїжджає цирк.

Взагалі планів дуже багато, нових ідей стає все більше. Як наслідок – з’являються й усілякі паркові атракції. До слова, з часом хочемо відкрити для найменших відвідувачів міні-зоопарк.

– Приємно чути, що парки Ужгорода оновлюються. Користуючись нагодою, можете, пане Дмитре, звернутися до мешканців міста…

– Закликаю ужгородців, гостей міста частіше відвідувати наші парки. Ми спільними зусиллями відродимо їх, наведемо лад і докладемо максимум зусиль, щоб було справжнім задоволенням просто прогулятися цими зеленими зонами або на свіжому повітрі поїздити з дітьми на велосипедах чи роликах.

• • •

Про те, як виникла ідея відкриття мотузкового парку в Підзамковому, нам розповів Юрій Ляхович, який керує атракціоном:

– Я багато років працюю в галузі дитячо-юнацького туризму, тому вирішив зробити щось цікаве для міста і приєднатися до всеукраїнської мережі мотузкових парків, яких по Україні діє вже вісімнадцять. Забезпечуємо європейський рівень обслуговування, робимо все для того, щоб молодь, батьки разом з дітьми долучалися до активного способу життя й сімейного відпочинку.

Хочеться, щоб до парку Підзамкового повернулася колишня слава, тим більше, що це справжній куточок живої природи, з віковими насадженнями практично в центрі міста.

Окрім того, запускаємо й різні соціальні проекти, аби підтримати ті категорії населення, що потребують допомоги. Маємо робочі напрацювання за багатьма напрямками. Дуже приємно бачити, що до парку приходять цілими сім’ями. Також чимало є відвідувачів з Мукачева, приїжджають з Одеси, Сум, інших міст. Створюємо умови, аби всі почувалися як удома і з задоволенням набиралися позитивних емоцій.

Розмовляла Ольга ПАЛОШ, газета "Ужгород"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp