Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чому центральна частина Берегова десятиліттями порожніє?

8 листопада 2018 р., 08:50

Дискусія навколо необхідності збудувати в Берегові скейт-парк поставила нове питання – де знайти оптимальне місце для нього?

Як вже повідомляло наше видання, публічна дискусія навколо необхідності побудувати в Берегові скейт-парк (чи ширше – парк для занять екстремальним спортом) вилилася у звернення містян до мера з відповідним проханням. Водночас мешканці міста почали пропонувати різні варіанти місця розміщення такого парку.

 Серед пропозицій домінував сквер «Будапешт», що навпроти будівлі РДА («Білого дому»), й нині популярний серед молоді, і вже облаштований тенісним столом.Втім, варіант влаштувати доволі гучний та небезпечний для непричетних до екстремального спорту «скейт-парк» в затишному центрі міста сподобався не всім. Тим паче, що в центральній частині Берегова вистачає й інших місць, які абсолютно не задіяні і порожніють десятиліттями. Як правило, це наслідок сумнівних приватизацій та передач земельних ділянок приватним особам, які, в свою чергу, не дають ради отриманим земельним наділам. 

В першу чергу це стосується району початку вулиці Стефаника, від парку «Оазис» то «Горбатого мосту».Тутешня територія взагалі ніяк не використовується містом, стоїть порожньою та заболоченою.Хоча зі старих світлин берегівчани знають, що в минулому тут була прогулянкова зона.Чому б в цьому місці і не влаштувати майданчик для спортивних занять та змагань – і територія б не пустувала, і галаслива молодь при цьому нікому б не створювала незручностей?Якщо вже піднімати питання міської землі, яка роками порожніє, то варто піднятися й над вище описаною ділянкою між мостами вздовж Верке, і подивитися на територію між наразі не пущеним в експлуатацію колишнім «Білим Каменем» та в’їздом до «Оазису». Так, три роки тому наше видання писало, як Берегівське управління міського господарства розшукує власників «Омерти». Начебто це Управління не мало інформації, хто саме на даний час є власником цього закладу, і відтак, через ЗМІ запрошувало його відгукнутись та звернутись у сектор благоустрою задля з’ясування нюансів його подальшої діяльності. Минуло три роки, і як видно, власник так і не відгукнувся, відтак, безгосподарна споруда так і стоїть в центрі міста, в кількох сотнях метрах від міськради.Не менш дивна й доля відчуженої ділянки начебто під автостанцію (чи якихось інших потреб), яка багато років огороджена шлагбаумом і ніяк не використовується.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp