Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В останні 3 дні ужгородці почали змінювати свою виборчу адресу

21 травня 2014 р., 18:52

В останній день Ужгородський ДРВ приймав громадян до 24:00.

До відділу ведення ДРВ Ужгородської міської ради із проханням тимчасово змінити свою виборчу дільницю (місце голосування) у період із квітня до 19 травня звернулося близько 600 людей. 

Про це представника ОПОРИ повідомив начальник Відділу Григорій Жирков. У цьому числі виборців є як ужгородці, що голосуватимуть за межами міста, так і жителі інших регіонів, котрі здійснять волевиявлення в обласному центі Закарпаття.

При цьому, за інформацією пана Жиркова, 573 особи звернулися до Відділу ведення реєстру в останні 3 дні терміну, протягом якого це можна було робити.

Згідно з частиною 3 статті 7 Закону України «Про державний реєстр виборців», змінити виборцю місце голосування (при документальному підтвердженні причини) можна за 5 днів до дня виборів, тобто – до 19 квітня включно.

На парламентських виборах у 2012 році в Ужгороді зафіксовано 1 054 звернень щодо тимчасової зміни виборчої дільниці.

Першою, 7 квітня, в Ужгороді свою виборчу дільницю тимчасово змінила перекладачка спостерігачів місії ОБСЄ.

В останні три дні (з 17 по 19 травня), поінформував Григорій Жирков, у зв’язку із великим напливом виборців, система ведення реєстру відчувала навантаження – робота із корегуванням даних, на яку зазвичай витрачалося небагато часу, могла зайняти 40 хвилин.

Починаючи з 20 травня виборець уже не може змінити тимчасове місце голосування.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp