Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські екологи відвідали Карстовий міст (Фото)

8 червня 2016 р., 14:24

Прогулянкою буковими пралісами Карпат відсвяткували День навколишнього середовища

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає День навколишнього середовища. Цей день святкують по-різному: вуличними мітингами, велопробігами, «зеленими» концертами, конкурсами творів і плакатів у школах, посадкою дерев, кампаніями з утилізації відходів і прибирання території, а також безліччю інших способів. Колектив департаменту екології відсвяткував цей день традиційно для нього – відвідавши об’єкт природно-заповідного фонду Закарпаття.

Торік природоохоронці підкорили вершину гори Говерла із прибиранням її території від сміття, у 2016-му ж – влаштували похід буковими пралісами Карпат поблизу с. Мала Уголька на Тячівщині.

Піший маршрут розпочався від адміністративної будівлі Карпатського біосферного заповідника. На екологічній стежці розташовано декілька цікавих для туристів об’єктів: найбільша печера Українських Карпат – Дружба та оглядова площадка на скелі Чур, із якої відкриваються надзвичайні краєвиди на каньйон річки Тиса та румунську частину Карпат. Карстовий міст знаходиться наприкінці маршруту і є величезною аркою у вапняковій скелі. Науковці вважають, що ця унікальна природна пам’ятка утворилась тисячі років тому, коли Карпати були морським дном.



Департамент екології закликає краян знайти кожному для себе свій шлях, аби покращити навколишнє середовище. Можливо, хтось прибере сміття у своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо наше довкілля кращим, і надалі пам’ятатимемо про його охорону та збереження природних скарбів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp