Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Новий міст-красень з'явився на території Мокрянського лісгоспу (Фото)

30 червня 2016 р., 20:10

Міст було зруйновано під час осіннього паводку 2015 року

У ДП «Мокрянське» ЛМГ , що на Тячівщині, велику увагу приділяють розвитку інфраструктури на території своїх угідь. Зокрема будівництву та відновленю лісових доріг та інших інженерних споруд - річкових перепадів і мостів.

Один з таких мостів - красенів, який був зруйнований під час листопадневого паводку, з'явився нещодавно на території Брадульського лісництва . Він з'єднав два береги швидкоплинної гірської річки Мокрянка в урочищі Молочний. Тоді ще було зруйновано більше 1 кілометра лісових доріг. На сьогодні все це відновлено.

Окрім того збудовано ще майже 20 річкових перепадів, які не лише виконують особливу функцію стримувачів потоку води, а й надають річці гарного естетичного вигляду. При паводках є де сховатися рибині, адже під деревиною утворюється невеличке озерце, повідомляє Тячівська РДА.

Як розповів директор держлісгоспу Володимир Куцин збудували міст, довжина якого 11 метрів, власними силами працівники лісгоспу. На нього використано біля 100 метрів кубічних лісу, тож вартість моста становить майже 80 тисяч гривень. Зводили його вручну, лише каміння завозилось і укладалось спецтехнікою. Як додатковий захист використали також звану "живу кашицю", яка захищає опори моста від розмиву води.

- Наші працівники - дуже хороші спеціалісти. Вони все вміють не лише ліс рубати, а й будувати мости, річкові перепади та виконати будь-які будівельні роботи, - наголошує Володимир Куцин.

Згідно технічних умов міст розрахований на експлуатацію в 5 років, після чого потрібно буде замінити геренди і настил. Вже пройдено перші випробування - по ньому проїжджав екскаватор вагою 32 тони та лісовози - близько 30 тон.

Служитиме він і місцевим мешканцям, що навідуються сюди по гриби та ягоди. А також заїжджим туристам, яких приваблює дана місцевість неймовірними краєвидами.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp