Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття: Сміттєзвалища в містах і селах ліквідували

6 липня 2016 р., 16:41

Завдяки спецпрограмі

Згідно депутатського затвердження.

На другому пленарному засіданні третьої сесії облради закарпатські депутати затвердили звіт відділу національностей та релігій обласної державної адміністрації про виконання Програми «Ромське населення Закарпаття» на 2012 – 2015 роки .

У документі зазначається, що серед інших заходів Програми, впродовж 2012 - 2015 років за приписами міських та районних санепідемстанцій ліквідовано стихійні сміттєзвалища в містах Ужгород та Мукачево, Виноградівському та Свалявському районах. У населених пунктах області представниками ромської національності трапляються випадки стихійного спорудження індивідуального житла без виділення земельних ділянок і з порушенням будівельних та санітарних норм і правил (м. Ужгород, Ужгородський та Іршавський райони) Вивчено ситуацію щодо наявності джерел питної води в Ужгородському районі; здійснено обстеження комунально-побутових умов проживання ромського населення в Хустському районі; ромський табір у с.Вишково облаштовано глибинними колодязями, покрито дорогу щебенево-гравійним покриттям, тверді побутові відходи вивозяться згідно з графіком. Свалявською райдержадміністрацією проведено обстеження комунально-побутових умов проживання ромів, обладнано централізовані та локальні джерела водопостачання, проведено благоустрій під’їзних шляхів до таборів, встановлене вуличне освітлення, ліквідовано несанкціоновані сміттєзвалища на території ромських поселень. За допомогою Чопської міської ради встановлено 20 бетонних стовпів освітлення у ромському поселенні на вулиці Приозерній.

Місцевою владою ведеться робота щодо благоустрою територій, де компактно мешкають представники ромської меншини. Так, за сприяння Виноградівської РДА налагоджено вивіз побутових відходів товариством «АВЕ Виноградово». Укладено майже 300 договорів. Незважаючи на проведену роботу, санітарно-гігієнічні умови на території проживання ромських громад потребують підвищеної уваги.

Для організації територій компактного проживання ромського населення розроблені детальні плани територій, якими передбачено розміщення індивідуальної забудови, влаштування під’їзних шляхів та комплекс благоустрою територій.



Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp