Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники краю пішли до дітей (ФОТО)

19 липня 2016 р., 17:40

У табір.

Аби розповісти про важливе.

 

19 липня вихованці літнього, духовно-просвітницького, оздоровчого, православного табору «Камо Грядеши» поринули у цікавий світ роботи оперативно-рятувальної служби. Місцем цьогорічного проведення табору є турбаза «Смерековий камінь», що в селі Осій Іршавського району. Сюди й завітали іршавські рятувальники на чолі з начальником Іршавського райвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області Іваном Мошколою. До них приєдналися й професіонали гірського пошуково-рятувального відділення м. Іршава.

Участь у заході, організованому в рамках проведення акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», взяли понад 60 дітей віком 6-10 років. Користуючись нагодою, бійці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава влаштували для малечі невеликий пожежний «лікбез». У доступній формі дітлахам розповіли, як не допустити пожежі вдома та що робити, якщо вогонь все-таки охопив помешкання. Зокрема, всі неповнолітні учасники нагадали для себе номер, за яким треба негайно дзвонити у випадку виникнення пожежі, – «101». Також дітлахи мали можливість оглянути пожежний автомобіль та наявне там аварійно-рятувальне обладнання: пожежні рукави й гідравлічні ножиці. Крім того, всі бажаючі змогли спробувати скористатися спеціальним спорядженням та приміряти бойовий одяг, зокрема, теплозахисний костюм.

А «на десерт» хлопчики й дівчатка мали змогу пустити воду з пожежного рукава й сфотографуватися на фоні червоно-білої машини. У ході акції рятувальники розповіли й про факти надзвичайних ситуацій, які стаються на території району, а також пригадали правила безпечної поведінки в побуті, зокрема при користуванні електричними та газовими приладами, застерегли діточок від небезпечних забавок із сірниками й запальничками, а також під час відпочинку в лісі, на водних об’єктах, при виявленні вибухонебезпечних предметів.
Свою роботу присутнім продемонстрували й гірські рятувальники, які не лише шукають у горах заблукалих туристів, а й, у випадку зупинки канатно-крісельного витягу, безпечно і професійно евакуюють з неї туристів. Окрім цього начальник гірського пошуково-рятувального відділення м. Іршава Віктор Лисовський нагадав про обов’язкову реєстрацію в рятувальній службі під час виходу в гори.

Також вихованці табору дізналися більше про те, як слід поводитися в горах і в лісових масивах, як орієнтуватися на місцевості та як облаштувати ночівлю на природі, як захистити себе під час грози й чимало інших корисних порад. Усім учасникам заходу співробітники ДСНС вручили тематичні листівки та пам’ятки попереджувального характеру.
Від імені Мукачівської Православної Єпархії отець Василій Поп подякував рятувальникам за змістовне та якісне проведення громадської акції. А діточки ще тривалий час жваво обговорювали побачене, деякі навіть цікавились, як їм найскоріше стати рятувальниками.


Повідомили у ДСНС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp