Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді говорили про хімічну та радіаційну безпеку

29 травня 2014 р., 11:45

А також питання забруднення річки Тиса.

27-30 травня в Ужгороді проходить друга Міжнародна конференція за темою «Хімічна та радіаційна безпека: проблеми і рішення». 

Участь у даному заході взяли представники Національної Академії наук України, Закарпатського центру з гідрометеорології, Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, провідні фахівці в галузі хімічної та радіаційної безпеки з Румунії та інші компетентні служби. Оперативно-рятувальну службу Закарпаття представляв на конференції заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з реагування на надзвичайні ситуації Глєб Бурковський. 

Головна мета даного заходу - обмін знаннями у галузі хімічної та радіаційної безпеки та подальші дії для вирішення екологічних проблем, що існують на Закарпатті та в Україні в цілому. В день відкриття конференції проведено круглий стіл з учасниками конференції та обговорено ряд питань щодо запобігання негативним наслідкам забруднення басейну річки Тиса токсичними речовинами. Також учасники цієї міжнародної зустрічі обговорили питання шляхів дослідження безпеки річки Тиса, як найбільшої притоки Дунаю, у будь-яких її проявах. Учасники заходу були одностайні, що лише спільними зусиллями двох держав - Румунії та України, можна знайти оптимальні шляхи щодо вирішення проблем екології вод річки Тиса. 

За словами заступника начальника Управління ДСНС у області Глєба Бурковського, проведення таких міжнародних зустрічей є дуже корисним, адже взаємодія між відповідними структурами, різними за галузевою спрямованістю, але єдиними за спільною метою, дозволить зберегти свої країни у безпеці. А подальша співпраця між представниками Румунії та України сприятиме накопиченню необхідних знань для досягнення єдиної мети. 
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp