Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про забезпечення житлом переселенців поговорять завтра

17 серпня 2016 р., 09:20

18 серпня.

На круглому столі.

акарпатська ОДА за ініціативою ГО «Закарпаття-Донбас» запрошує вас взяти участь у проведенні спільного круглого столу на тему «Перспективи забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в Закарпатській області».
Україна дуже повільно вирішує проблеми своїх внутрішньо переміщених осіб зі Сходу та Криму. За півроку існування комплексної державної програми, направленої на вирішення проблем переселенців, ситуація з житлом та працевлаштуванням ВПО навіть не зрушила з місця.
Кошти донорських міжнародних організацій зараз спрямовані на вирішення проблем ВПО Східної та Центральної України, де мешкає більша частина переселенців. 

В наслідок цього близько 5 000 переселенців, що мешкають в Закарпатській області, не мають постійного або соціального житла, та вимушені орендувати наймане житло. Державна фінансова допомога, що надається не всім, лише частково покриває витрати на оренду житла. Велика кількість ВПО на сьогодні не працевлаштовані внаслідок складної ситуації на ринку праці в Закарпатській області. Це ще більше ускладнює умови життя та побуту цієї категорії населення. А повсякденні потреби забезпечення медичної допомогою, одягом, продуктами харчування та інше вирішуються за рахунок місцевих громад, громадських та волонтерських організацій, самих переселенців.
Тому, метою даного заходу є напрацювання передумов для створення програми по задоволенню потреби у постійному житлі внутрішньо переміщених осіб в Закарпатській області.
Засідання круглого столу відбудеться 18 серпня 2016 року за адресою: м.Ужгород, площа Народна, 4, мала зала засідань Закарпатської ОДА. Реєстрація учасників розпочнеться об 11.00.
Просимо повідомити прізвище, ім’я та посаду особи, яка візьме участь у даному заході за телефонами 050 4714441, 0312 614028, 095 1992543, або за електронною адресою trdholes@gmail.com.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp