Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві вирішували важливі питання

24 вересня 2016 р., 15:41

На сесії

В четвер.

Вчора, 22 вересня, відбулося пленарне засідання дев’ятої сесії Тячівської міськради сьомого скликання. Роботою сесії керував Тячівський міський голова Іван Ковач. Участь у засіданні взяли 23 депутати. Також були присутні старости сіл об’єднаної територіальної громади.Депутати обговорили низку актуальних питань. Найперше, затвердили кандидатуру виконкому на присвоєння звання Почесного громадянина міста. Отже, такої відзнаки вирішили удостоїти учасника бойових дій, командира окремої роти «Карпатська Січ» тячівця Олега Куцина, який брав активну участь у подіях на Майдані та від самого початку бойових дій захищав Україну на сході. Відзнаку Почесному громадянину Тячева вручать 24 вересня на урочистому зібранні з нагоди Дня міста.

Також депутати прийняли зміни до бюджету міської ради на 2016 рік. Зокрема, виділили 25 тис. грн. на Програму розвитку пожежної охорони, забезпечення пожежної безпеки та підтримки пожежної служби на 2016 рік. Крім того, як повідомив мер міста Іван Ковач, у рамках святкування Дня міста тячівські пожежники отримають необхідне обмундирування від міста-побратима Ясберень (Угорщина). Такої ж допомоги очікують і від чеських партнерів.

Депутат міськради Олександр Гайдош від імені Державної пожежно-рятувальної частини подякував колегам за підтримку і пояснив, що виділені з міського бюджету кошти підуть на закупівлю берців для пожежників, адже з державного бюджету кошти на це не виділяються.
52 тис. грн. депутати виділили на підтримку газети «Тячів» – для того, щоб профінансувати вихід міського часопису у кольоровому форматі.

Відтак народні обранці проголосували за введення до штатних розписів загальноосвітніх шкіл об’єднаної громади додаткових посад, які в попередні роки були «урізані».

Затим у зв’язку з набранням чинності та введенням в дію з 1 серпня 2016 року Закону України «Про публічні закупівлі» утворили тендерний комітет та прийняли положення про нього. Очолив його перший заступник міського голови Іван Клебан.

Затвердили і містобудівну документацію – детальні плани території земельних ділянок, взяли на облік громадян для виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, розглянули інші земельні питання. Що важливо, депутати затвердили генеральний план с.Тячівка, суміщений з детальним планом території з містобудівними умовами та обмеженнями.

Крім цього, депутати об’єднаної громади внесли зміни у Методику розрахунку і порядку використання плати за оренду майна комунальної власності Тячівської міської об’єднаної територіальної громади.

З-поміж іншого, народні обранці уповноважили міського голову на підписання Угоди про співпрацю між містами-побратимами. Зокрема, буквально на День міста планується підписати угоду про співпрацю з 18-м районом м.Будапешт (Угорщина). У планах – підписання угоди з м.Тушин (Польща) та м.Яблунков (Чехія). Це дасть можливість налагодити співробітництво з Вишеградською четвіркою.

Наприкінці, як уже повідомляв tyachiv.com.ua, депутати одноголосно дали дозвіл активістам Громадської ради при Тячівській РДА та учасникам АТО Тячівщини встановити державний прапор на горі Капуна біля с.Руське Поле.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp