Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Якщо плануєте вивезти мед за кордон, то маєте дотриматися ряду вимог

16 листопада 2016 р., 10:28

Переміщення товарів через митний режим експорту

Для переміщення товарів у митний режим експорту згідно з частиною другою ст. 83 Митного кодексу особа, на яку покладається дотримання вимог митного режиму, повинна:

- подати митниці ДФС, що здійснює випуск товарів у митному режимі експорту, документи на такі товари;

- сплатити митні платежі, якими відповідно до закону оподатковуються товари під час вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту;

- виконати вимоги щодо застосування передбачених законом заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності;

- у випадках, встановлених законодавством, подати митниці ДФС дозвіл на проведення зовнішньоекономічної операції з вивезення товарів у третю країну (реекспорт).

Згідно з частиною другою ст. 264 Митного кодексу митна декларація та інші документи подаються до митниці ДФС в електронному вигляді з дотримання вимог цього кодексу або на паперових носіях. Відомості про документи, визначені частиною третьою ст. 335 Митного кодексу, зазначаються декларантом або уповноваженою ним особою в установленому порядку в митній декларації. На вимогу митниці ДФС декларант або уповноважена ним особа зобов’язані надати оригінали таких документів або засвідчені в установленому порядку їх копії, якщо законодавством не передбачено подання оригіналів.

Відомості про документи, визначені частиною третьою ст. 257 Митного кодексу, та перелік документів, необхідних для митного оформлення, визначений частиною третьою ст. 335 цього кодексу, зазначаються декларантом або уповноваженою ним особою в установленому кодексом порядку в митній декларації. Крім того, за потреби в митній декларації зазначаються документи, що підтверджують:

- сплату та/або забезпечення сплати митних платежів;

- право на пільги зі сплати митних платежів на застосування повного чи часткового звільнення зі сплати митних платежів відповідно до обраного митного режиму;

- зміну термінів сплати митних платежів;

- заявлену митну вартість товарів та обраний метод її визначення відповідно до ст. 53 Митного кодексу.

Згідно зі ст. 7 цього кодексу заборони та/або обмеження щодо вивезення з України окремих видів товарів визначаються Митним кодексом та іншими законами України.

Водночас ст. 318 Митного кодексу встановлено, що всі товари, які переміщуються через митний кордон України, підлягають митному контролю. Крім митного контролю, згідно зі ст.. 319 цього кодексу такі товари можуть підлягати державному санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю.

Митний контроль та відповідне митне оформлення товарів завершуються тільки після проведення встановлених законами України для кожного товару державних видів контролю.

Перелік товарів, які підлягають державному контролю у разі переміщення їх через митний кордон України, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2011 № 1031 (далі – Перелік №1031). Згідно з Переліком № 1031 при вивезенні з України меду натурального (код товару згідно з УКТ ЗЕД 0409 00 00 00) цей товар підлягає ветеринарно-санітарному контролю.

Підтвердженням проведення ветеринарно-санітарного контролю при вивезенні товарів за межі митної території України є наявність міжнародного ветеринарного сертифіката (крім країн СНД) або ветеринарного свідоцтва форми Ф-2 (для країн СНД), що видається Держпродспоживслужби.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp