Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кошти держфонду регіонального розвитку Закарпаття освоює чи не найкраще

27 листопада 2016 р., 18:41

Такі реалії

Півсотні проектів у сфері дорожнього господарства, вісім – із упровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій та використання альтернативних джерел енергії, три – з удосконалення систем протипаводкового захисту територій. Це не повний перелік того, що втілюють цьогоріч на Закарпатті за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Як повідомили в прес-центрі ОДА, загалом у області за рахунок цих грошей реалізовують 90 проектів на 110 із половиною мільйонів гривень, причому обов’язково – за співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсот­ків. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Денис Ман. У переліку об’єктів – стратегічно важливі як для краю, так і для окремого району чи міста. Серед таких – Міжнародний аеропорт «Ужгород», реконструкція якого триває. Для відновлення значної частини інфраструктури летовища в 2016-му за кошти ДФРР та крайового бюджету зводять огорожу по периметру, проводять реконструкцію трансформаторної підстанції, технічних будівель тощо. Цей проект планують продовжувати й наступного року. Як і реконструкцію будівель колишньої котельні в обласному центрі під спортивно-реабілітаційний центр для інвалідів та учасників АТО, на котрий цьогоріч із Держфонду регіонального розвитку виділили мільйон гривень. Водночас до кінця 2016-го планують завершити будівництво спорткомплексу в Тячеві з універсальною спортивною залою та двоповерховим адміністративним корпусом. Спорткомплекс загальною площею понад дві тисячі квадратних метрів розрахований на 470 глядачів.

Серед доріг, ремонт яких вдалося провести в цьому році за рахунок ДФРР, – автомагістраль, що веде до єдиного на Закарпатті вантажного пункту пропуску між Україною й Румунією – КПП «Дяково» на Виноградівщині, шляхи до унікальних туристичних перлин Закарпаття – «Долини нарцисів», реабілітаційного центру бурих ведмедів та озера Синевир.

Завдяки коштам державного фонду також удалося вирішити давню проблему з водопостачанням села Мужієво Берегівського району. Проектом передбачено будівництво магістрального водопроводу з Берегова до села завдовжки майже п’ять кілометрів, насосної станції для водопостачання, резервуарів для чистої води та поглинаючих фільтрів.

«Наразі області з Держфонду регіонального розвитку надійшло 77 мільйонів гривень, що становить 70 відсотків від передбаченої суми. З них уже освоєно майже 60 мільйонів, тобто 54%, – повідомив Денис Ман. – Це один із кращих показників у державі по використанню коштів». Він наголосив: на жаль, фінансування на реалізацію проектів до області надходить не рівномірно щомісяця протягом року, а це ускладнює стовідсоткове освоєння коштів. «Практично у грудні ми очікуємо 33 мільйони із запланованих 110-ти. Водночас за інформацією, яку отримуємо з районів від розпорядників коштів – реалізаторів проектів, практично всі гроші з державного бюджету будуть використані».


На фото: Ремонт дороги Синевир – Синевирська поляна вели за кошти ДФРР

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp