Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Туреччині суд виніс перший вирок у справі про спробу перевороту

5 січня 2017 р., 17:05

Двох військових засудили до довічного ув'язнення

Суд міста Ерзурум на сході Туреччини засудив до довічного ув'язнення двох військовослужбовців за звинуваченням у причетності до підготовки державного перевороту 15 липня минулого року. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Суд постановив, що колишній полковник Мурат Кочак і колишній майор Мурат Илмаз винні в спробі насильно змінити конституційний лад в країні.

Обидва вони свою провину заперечили.

Засуджені військові в момент спроби держперевороту чергували в будівлі командування міської жандармерії.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. осіб отримали поранення.

Ердоган звинуватив у спробі державного перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що проживає в США. Аналогічну версію висунув турецький міністр юстиції. Прихильники Гюлена при цьому відкинули причетність до заколоту, назвавши звинувачення на свою адресу "вкрай безвідповідальними".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp