Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Туреччина жорстко відреагує на дії Нідерландів - Біналі Йилдирим

12 березня 2017 р., 13:20

Про це повідомляє турецьке державне агентство Anadolu

Внутрішня політика стала причиною кризи в дипломатичних відносинах між Туреччиною та Нідерландами, заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим.

"Схоже, що Нідерланди мають внутрішні проблеми. 15 березня там відбудуться загальні вибори. Ми думаємо, що всі події, які відбулися в суботу ввечері, стали наслідком внутрішньої політики. Але незалежно від ситуації це не може бути прийнятним для нас, і ми повинні жорстко відреагувати", - сказав він.

Йилдирим також додав, що "грандіозний дипломатичний скандал" - це ще й відмова європейських союзників Туреччини взяти участь у вирішенні питання.

"Наші європейські союзники, які скористаються будь-якою можливістю, щоб згадати про свободу слова, права людини і демократії, самі проігнорували права людини в цьому інциденті", - сказав він.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 12 березня, міністр у справах сім'ї і соціальної політики Туреччини Фатма Бетюль Сайян Кайя, яка прибула в Роттердам на машині з Німеччини і мала намір виступити перед співвітчизниками на підтримку конституційної реформи в Туреччині, незважаючи на позицію місцевої влади, оголошена персоною "нон грата" і в супроводі голландської поліції попрямувала до Німеччини.

Поліція Нідерландів застосувала водомети для розгону акції протесту проти дій голландської влади щодо турецьких чиновників.

11 березня МЗС Нідерландів скасував дозвіл на політ для літака міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який збирався прилетіти в Роттердам для виступу-агітації для турецького населення за посилення повноважень президента Ердогана.

Після цього Ердоган назвав голландців "нащадками нацистів" і "фашистами".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp