Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці більше вчать угорську, ніж англійську

22 січня 2017 р., 09:23

Такий вибір

Роблять краяни.

Про це свідчить дослідження, яке провело в області Товариство угорської культури Закарпаття у 2016 році.

Дослідження було проведено перед стартом проекту безкоштовного вивчення угорської мови, перші випускники якого нещодавно отримали сертифікати.

– Ми провели опитування – і виявилося, що інтерес до вивчення угорської мови на Закарпатті вищий, ніж навіть до вивчення англійської. Це і стало поштовхом започаткувати такі курси. Наразі вони проходять у 100 різних місцях, їх проводять 71 педагог. На мою думку, угорська мова не тільки збагачує людей, які її вивчають, а й зміцнює закарпатську громаду, – розповів у інтерв’ю Mukachevo.net Уповноважений уряду Угорщини у співпраці з Україною Іштван Грежа.

За його словами, ще 3,5 тисяч закарпатців почали нове навчання, а 500 бажаючим організатори курсів були змушені відмовити наразі, бо нема змоги забезпечити для них необхідні умови для навчання.

Слід зауважити, що за останні рік-два угорська мова з’явилася у програмі вивчення усіх без виключення мовних шкіл як Мукачева, так і Ужгорода.

Мукачево.нет

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp