Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські лісівники матимуть нову уніформу

25 січня 2017 р., 09:30

Першу закарпатську

Лісівники Закарпаття представили нові зразки уніформи працівників лісової охорони, інженерів та інших працівників держлісгоспів – моделі светрів, курток, штанів, головних уборів, а також взуття (високі берци), що не промокають у важких лісівничих і мисливських умовах.

Над нинішньою формою лісівників працювали провідні дизайнери і модельєри краю. Головна вимога – функціональність. Виготовлення нової форми зайняло декілька місяців. Над ескізами працювали фахівці Виноградівщини. Проводилися опитування працівників лісових і мисливських господарств.

Колегія директорів і керівництво лісового та мисливського господарства Закарпаття, розглянувши запропоновані вітчизняними розробниками одягу варіанти лісової форми, вибрали колір, конструкцію і матеріали. Всі предмети нової форми одягу запатентовані і відповідають європейським стандартам FSC.

Для вивчення експлуатаційних характеристик експериментальних зразків були виготовлені дослідні партії перспективної польової форми одягу. У них застосовані кращі, європейського рівня, текстильні матеріали, в тому числі європейського виробництва.

Відмінності нової форми від колишнього варіанта істотні. На сорочках і куртках тепер немає накладних кишень без гудзиків, вони були нефункціональні - лісівники все одно в них нічого не носили. Натомість - кармани на замочках «блискавках». Куртки стали на декілька сантиментів коротшими. Берци стали вищими і теплішими, адже всередині – закарпатська овчина. А ще вони не промокають під час дощу.

У камуфляжах використані тканини з застосуванням мембранних матеріалів і легких синтетичних утеплювачів. І забарвлення камуфляжу буде іншим, щоб відрізнити справжнього лісівника від військових. Колір тепер буде світло-зеленим з золотими нашивками.

Тканина камуфльованих костюмів виготовлена із застосуванням нанотехнологій. Широко використані легкі якісні суконні, камвольні і сумішеві тканини, що володіють високими гігієнічними властивостями, підвищеним опором до стертості.

Нова форма передбачає, зокрема, головні убори (шапки на різні пори року – літні кепі та утеплені шапки), куртки, напівкомбінезон зимовий, штани, джемпер і светр-гольф. Перехід на носіння нової форми одягу планується здійснити поетапно, до кінця 2017 року.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp