Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ОБСЄ піклується про переселенців (ФОТО)

28 січня 2017 р., 16:07

Про тих, кому необхідна турбота

З переселенцями.

26 січня у Закарпатській обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч представників регіонального штабу та спостерігачів Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Представляли відповідну місію Драгослав Цветіч та Денеш Декань. Головував на засіданні заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік. Також були присутні: заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області - керівник регіонального штабу Закарпатської області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, Богдан Ількович; секретар вищезгаданого штабу Анжела Логінова; заступник директора департаменту - начальник управління соціального страхування, персоніфікованого обліку та адресної допомоги, сім’ї та дітей Наталія Омелянюк та заступник начальника головного управлння Пенсійного фонду України в Закарпатській області Галина Маслякевич.

Спостерігачі моніторингової місії цікавились проблемами, які турбують вимушено переміщених осіб. Зокрема, питання умов проживання та соціальних виплат, що їм надаються. Звісно ж наріжним каменем залишається група вимушено переміщених осіб, котрі не мають можливості працевлаштуватись через ряд суб’єктивних причин (хвороба, інвалідність або соціальні відпустки по догляду за дитиною). В свою чергу керівник регіонального штабу Богдан Ількович розповів присутнім, що станом на 25 січня2017 року в області мешкає 4240 вимушено переміщених осіб, з яких 1045 - це діти та 1263 людини є інвалідами чи особами похилого віку. Всі переселенці забезпечені житлом та відповідними соціальними виплатами.

Також спостерігачів цікавило питання допомоги державним органам влади від громадських організацій краю. На це питання відповіла секретар штабу Анжела Логінова. Зокрема вона зауважила, що регіональним штабом (із початку свого існування) здійснюється постійна взаємодія із громадськими організаціями, благодійними фондами та іншими зацікавленими особами щодо допомоги громадянам, котрі вимушені були перебратись із зон бойових дій, чи тимчасово окупованих території на Закарпаття. Конкретними прикладами може слугувати співпраця із ГО «Ніємія». Її представники надають безкоштовне житло тим особам, котрі щойно переїхали та не мають де жити. Також цим громадським об’єднанням організовується різнопланові свята з подарунками для маленьких переселенців та їх літній відпочинок у таборі. Перелік громадських організацій, що допомагають вимушено переміщеним особам, чималий: Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, ГО «Закарпаття-Донбас», Карітас Мукачівсько-ужгородської греко-католицької єпархії, ГО «Справа Кольпінга в Україні», ГО «Веста», ГО «Щасливі діти» та багато інших, хто не може залишатись осторонь тієї біди, яка спіткала переселенців. Окрім житла та соціальних гарантій вони також можуть отримати правову, гуманітарну, психологічну чи іншу допомогу, що потребують у вирішенні проблемних питань.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp