Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Армія Іраку звільнили від ісламістів аеропорт Мосула - ЗМІ

23 лютого 2017 р., 18:45

Операція тривала чотири години та відбулася у межах головної частини наступу урядових сил

Іракські війська звільнили від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» аеропорт міста Мосул, повідомили на Державному телебаченні Іраку у четвер, 23 лютого.

За даними, операція тривала чотири години та відбулася у межах головної частини наступу урядових сил, які намагаються витіснити угруповання «Ісламська держава» із західної частини міста.

Як йдеться у повідомленні, ісламісти, відступивши, продовжують обстрілюють аеропорт із мінометів.

Нагадаємо, 19 лютого іракські війська взяли під контроль два поселення західного Мосула. Спроби наступу на західну частину Мосула робилися й у січні 2017 року, але не увінчалися успіхом.

24 січня стало відомо, що іракські сили розпочали підготовку до наступу на західну частину Мосула

Як повідомлялося, операція зі звільнення Мосула від бойовиків «Ісламської держави» почалася 17 жовтня 2016 року. У ній беруть участь урядові війська Іраку та курдські війська «пешмерга».

Також до операції зі звільнення приєдналися загони іракських військ спеціального призначення. Авіаційну і наземну підтримку надає міжнародна коаліція на чолі з США. Місто перебуває під контролем бойовиків угруповання ІД з червня 2014 року.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp