Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Карпати засіють кедрами

26 лютого 2017 р., 12:25

Про це повідомляє «Укрінформ»

На Тячівщині працює господарство, у віддаленому гірському селі Брустури. Цей лісгосп таки вигідно презентує лісівників та їхню роботу - тут кілька лісництв, два з них мають неабияку славу.

Перше, Кедринське, - завдяки унікальній плантації кедрів, що росте тут природнім шляхом понад 500 років, друге - Турбатське славне своїм працівником, Героєм соцпраці, чемпіоном світу серед лісорубів Іваном Чусою (зараз у лісництві працює, до слова, онук його брата - Дмитро). Хоча треба сказати, що цей лісгосп відомий також і масовими рубками на своїй території - тут багато так званих «лисих» схилів, були й акції, коли селяни перекривали дороги лісовозам.

А ще, крім усього, тут розташоване одне з найбільших у Карпатах лісогосподарств - Брустурянське, яке відоме своїми великими розсадниками, вони дають до 2,5 млн саджанців для заліснення на рік. Саме ними лісники збираються засіяти «лисі» ділянки Карпат.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp