Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники проводять відпрацювання населених пунктів

21 березня 2017 р., 09:50

На Тячівщині

22 лютого в селі Терново Тячівського району внаслідок пожежі загинуло двоє людей. Відтак 20 березня працівники Тячівського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області організували тут позапланове пожежно-профілактичне відпрацювання, покликане підвищити обізнаність населення у правилах безпеки й тим самим зменшити статистику загорань та наслідків від них.

Традиційно рятувальники виступили перед депутатським корпусом та активом даного населеного пункту. Присутнім розповіли про пожежну обстановку в районі й нагадали основні правила безпеки.

З початком весняно-польових робіт, особлива увага учасників профілактичної акції приділялася уникненню пожеж через спалювання сухостою та сміття, адже саме вони несуть найбільшу пожежну небезпеку в теплу пору року. Зважаючи на погоду та розташування земельних ділянок поблизу лісових масивів, наголошувалося й на дотриманні правил пожежної безпеки в екосистемах.

Під час відпрацювання рятувальники обійшли 117 приватних обійсть і поспілкувалися з їхніми господарями.

Під час подворового обходу фахівці ДСНС роз’яснювали мешканцям, як треба поводитися, щоб уникнути біди, й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Під час візитів рятувальники акцентували свою увагу на соціально незахищених верствах населення: літніх людях, самотніх громадянах тощо.

Рятувальники також підкреслили, до якої біди можуть призвести залишені малолітні діти у своїх домівках без нагляду дорослих. Щоб правила безпечної поведінки завжди були під руками, рятувальники роздали людям листівки застережувального характеру.

Крім цього, співробітники оперативно-рятувальної служби навідалися до місцевих підприємців, місцевої релігійної громади Свідків Єгови у розмові з якими порушили ті ж самі теми.

{g}

Не оминули учасники акції своєю увагою й підростаюче покоління – завітали до вихованців місцевого дитсадка №1 та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Дітлахи вислухали пізнавальну лекцію від рятувальників, підкріплену наочними ілюстраціями. У доступній формі малечі пояснили, як не допустити пожежі вдома. Таким чином діти й собі повторили правила безпеки, і зможуть нагадати їх своїм батькам. А старшокласники довідалися, де готують професіоналів рятувальної справи.

У цьому напрямку, кажуть тячівські рятувальники, працюватимуть і надалі, адже йдеться про найважливіше – запобігання трагедіям і збереження якомога більше людських життів.
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp