Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Інфопункт розгорнули на Воловеччині (ФОТО)

8 квітня 2017 р., 09:20

Зібрали 6 квітня

Свою першу цьогорічну поїздку для влаштування інформаційного пункту в потенційній об’єднаній громаді команда консультантів Закарпатського РВ АМУ здійснила 6 квітня у гірське село Жденієво Воловецького району.

Для розмов з жителями села про основні моменти організації створення ОТГ було підготовлено необхідні наочні матеріали, економічні розрахунки. Однак погода внесла корективи в розгортання інфопункту – затяжний густий весняний дощ змусив перенести зустріч до приміщення.

Виконавчий директор регіонального відділення Іван Ревтій, консультанти Олег Лукша, Павло Рябоконь, Юлія Траньович детально розповідали жителям села, депутатам, активістам, про переваги від господарювання в ОТГ, шляхи створення та невідворотність реформ місцевого самоврядування, ознайомили з поняттям спроможної громади, її ресурсною базою, повноваженнями, кадровим наповненням та нормами законодавчих актів, які забезпечують життєдіяльність установ соціальної сфери.

Місцеві жителі справедливо нарікали, що держава самоусунулася від вирішення соціальних проблем жителів гірських територій, які особливо потерпають від безробіття. Лісокористувачі, офіси яких розташовані далеко від цих місць, нещадно вирубують навколишні ліси, і практично не поповнюють місцеву скарбницю. Натомість своїми важкими лісовозами руйнують сільські автомобільні шляхи, відремонтувати які сільська рада не в змозі через брак коштів.

«Якби плата за лісокористування в угіддях за межами сіл гарантовано йшла у бюджет села – тоді розмови по створенню ОТГ набули б реальних обрисів» - зауважив присутній на розмові з односельцями Жденіївський сільський голова Михайло Щербей. З цією думкою погоджувалися майже усі, з ким довелося спілкуватися, адже ліс – єдиний ресурс, який є у цих краях, але його потенціал не працює на місцевих жителів, багато з яких у пошуках заробітку реалізовує себе у чужих краях. Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp