Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Тячівщині новачків на військову службу відправили

10 квітня 2017 р., 08:41

В добру дорогу

Останнім часом служба в Збройних Силах України в уяві молодих хлопців асоціюється з військово-політичним становищем країни. Тому бажаючих проходити військовий вишкіл не так вже й багато. Звісно, на свідомість юнаків неабияк впливає і виховання в сім’ї. Найчастіше самі батьки, через переживання і застереження, переконують дітей не вступати в ряди української армії. Але Закон «Про військовий обов’язок і військову службу» є непохитним, тому виконувати і дотримуватись його зобов’язані безпосередньо всі громадяни.

Минулого вівторка, 4 квітня, у Тячівському районному військовому комісаріаті відбулася відправка новобранців на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Першими строковиками цього року, які поповнять лави української армії, стали Василь Дебич, Микола Вайнагій з Бедевлі та Дмитро Косюк з Лопухова. Підтримати і провести хлопців на подвір’ї райвійськкомату зібралися їх рідні та близькі.

Розпочати весняний призов-2017 до райвійськкомату прийшли і представники влади – Михайло Полажинець, перший заступник голови РДА, та Василь Калинич, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату Тячівської РДА. З напутнім словом до новобранців звернувся тячівський районний військовий комісар, підполковник Ігор Тищук. Зокрема, наголосив на необхідності проходження військового вишколу, в першу чергу, для особистої самодисципліни, виховання та формування правильних патріотичних цінностей, а також загартування і набуття мужності. Михайло Полажинець нагадав, що термін проходження армійської служби триватиме півтора року і зазначив, що військові навики необхідні кожному хлопцеві з метою формування цілеспрямованого характеру, хоробрості духу, бо саме військовий вишкіл виховує чоловічу честь і гідність.

Також у військкоматі запевнили, що призовників не будуть відправляти на військову службу у зону АТО. Після настанов, побажань та рукостискань новобранці поїхали в обласний збірний пункт у м.Ужгород, звідки їх буде направлено в Чернігівську область, у навчальну частину «Десна». Відтак строковики будуть перенаправлені на проходження подальшої служби в інші військові підрозділи.

Газета "Дружба"
Г.ЗУБАНИЧ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp