Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Тячівщині 2,5 тисяч військовозобов’язаних перебувають у розшуку

4 вересня 2015 р., 08:45

1 жовтня розпочнеться призив на строкову військову службу

Минулого тижня у Тячівській райдержадміністрації відбулися інструктивно - методичні збори щодо організованого і якісного проведення осіннього призову громадян України на строкову військову службу та відбору на військову службу за контрактом.

У заході, який пройшов за участі заступника голови райдержадміністрації Василя Каганця та під керівництвом військового комісара Тячівського районного військового комісаріату Ігоря Тищука, також взяли участь голови місцевих рад, начальники облікових столів, керівники районних управлінь та установ, на яких покладено організацію та ведення військового обліку.

До учасників зборів в ході роботи були доведені вимоги та завдання щодо призову громадян на строкову військову службу восени цього року. А також основі зміни в законодавстві з питань організації та ведення військового збору.

Також присутні у залі розглянули типові недоліки, які були допущені під час проведення попередніх призовів, визначилися із заходами, що мають за мету підвищити якість роботи районної призовної комісії та їх взаємодії з органами місцевого самоврядування.

– Перед кожним призовом ми ретельно аналізуємо результати нашої роботи, щоб виправити упущення і намітити найбільш актуальні заходи, - зазначив військовий комісар Ігор Тищук.

Водночас наголосив на необхідності активізації роботи органів місцевого самоврядування, управлінь та установ, на яких покладено організацію та ведення військового збору.

На сьогодні посилено відповідальність за ухиляння від призову на строкову службу. Розглядається питання введення електронного реєстру призовників, тож особи які ухиляються від служби матимуть обмеження у своїх громадянських правах. На Тячівщині 2, 5 тисяч військовозобов'язаних та 1,5 тисяч призовників знаходяться у розшуку, як такі що не з'явилися вчасно до військкомату для уточнення облікових даних.

На строкову військову службу призиваються громадяни України чоловічої статті , придатні за станом здоров’я до військової служби в мирний час , яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років , та старших осіб, які не досягли 27 річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

В той же час за власним бажанням мають право призиватися на службу в збройні сили України і призовники віком 18 років. Всі строковики проходитимуть службу у військових частинах Львівської, Рівненської, Київської областей. Жоден солдат строкової служби в зону АТО направлятися не буде. Окрім цього на сьогодні суттєво посилено соціальний захист військовослужбовців. Згідно розпорядження Кабміну всім їм виплачується одноразова грошова як мобілізованим.

з 1 вересня розпочне свою роботу районна військово-медична комісія, буде розроблений графік проходження огляду військовозобов'язаних. Також проводитиметься приписка на військовий комісаріат юнаків 1999 року.

- Призовники – це завтрашні захисники Вітчизни, а тому якісний і кількісний відбір особового складу є пріоритетним напрямком нашої спільної діяльності з органами державної влади та місцевого самоврядування, - наголосив військовий комісар Ігор Тищук.

Таким чином учасники інструктивно-методичних зборів визначили єдиний підхід щодо організації військового обліку, його ведення та здійснення контролю за якісним станом, - повідомили у прес-службі Тячівської райдержадміністрації.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp