Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Новий спецпредставник США по Україні назвав найкращий спосіб протистояти РФ

10 липня 2017 р., 08:49

Найкращою допомогою Україні буде зробити її сильною демократією, привабливою для жителів Донбасу

Про це спеціальний представник США з врегулювання в Україні Курт Волкер сказав незадовго до свого призначення в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки".

«Найкращий спосіб протистояти нападам на Україну та російській пропаганді – це посилення України. Є дуже багато речей, які треба зробити в цьому напрямку, уряд важко над цим працює. І це має продовжуватися. Ми маємо бачити Україну, яка є стійка, життєздатна, процвітаюча, із сильною демократією. Щоб вона була приваблива для східних регіонів, і щоб на неї не змогла вплинути російська дезінформація», – вважає він.

Разом із тим, вказується у сюжеті, «Курт Волкер не підтримує інформаційну політику в Україні у контексті заборони медіа, чи роботи журналістів».

«Не впевнений, що заборона на інформацію у будь-якому контексті – правильний спосіб вирішення проблеми. Я вважаю, що публічність та прозорість – це важливо… Якщо є речі, зроблені нелегально (наприклад фінансові злочини), - виявіть це, розслідуйте і застосуйте обмеження у відповідний спосіб. В інформаційному просторі найважливіші речі – це прозорість та довіра до інформації, щоб люди самостійно ухвалювали власні рішення», - підкреслює Волкер.

У попередніх інтерв’ю він називав виконання «Мінських угод» необхідною умовою для пом’якшення санкцій щодо Росії. У лютому Волкер заявив, що підстав для зняття санкцій немає: «Адміністрація США може зняти деякі санкції, але це залежить від кроків Росії. Росія поки цих кроків не зробила».

У Держдепартаменті США кажуть, що завданням Курта Волкера буде підтримування регулярного контакту з лідерами України та іншими членами «нормандського формату»(Росією, Німеччиною та Францією).


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp