Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ФБР запідозрило Росію в поширенні фейкових новин у соцмережах

5 серпня 2017 р., 12:26

У день виборів у США

За даними ФБР принаймні деякі облікові записи в соцмережах, які поширювали фейкові новини під час президентської виборчої кампанії в США, були частиною російської кампанії з дезінформації, повідомляє CNN з посиланням на два джерела, знайомих з розслідуванням.

Згідно з повідомленням, за три місяці до дня виборів у Twitter і Facebook почали з’являтися новини про змови і містифікації. Багато з яких містили неправдиві дискредитуючі заяви про кандидата Гілларі Клінтон. ФБР намагалося відслідкувати ймовірну російську дезінформаційну кампанію з використанням фальшивих новин у день виборів.

У результаті перевірки аналітики ФБР виявили, що деякі облікові записи користувачів соціальних мереж, які поширювали фейкові новини, були зарубіжними. Вони дійшли висновку, що принаймні деякі з них були частиною російської дезінформаційної кампанії.

Нагадаємо, що центральне управління розвідки США дійшло висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти. Через це США вислали з країни 35 російських дипломатів і закрили два російських дипломатичних компаунди в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на втручання Росії у вибори у США та утиски американських дипломатів в Москві.

Згодом також стало відомо, що розслідування про ймовірне втручання Росії в проведення минулорічних президентських виборів у США доручили надсекретному відділу ФБР.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp