Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні розкрили велику схему з продажу медпрепаратів

15 вересня 2017 р., 08:45

Кіберполіція заявляє про найбільшу операцію в історії.

Співробітники Департаменту кіберполіції припинили діяльність злочинної групи, учасники якої виготовляли та розповсюджували через Інтернет фальсифіковані сильнодіючі лікарські препарати.Незаконною діяльністю займалися шість чоловік, включаючи IT-фахівців, які забезпечували функціонування і просування Інтернет-магазинів, повідомляє Кіберполіція."За допомогою спеціально створеного call-центру зловмисники надавали консультації клієнтам про вживання сильнодіючих лікарських засобів. Зазвичай покупцями були спортсмени, які вживали медпрепарати для підтримки своєї фізичної форми", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що географія збуту лікарських засобів обмежувалося межами України. При цьому деякі лікарські препарати потрапляли на територію України контрабандним шляхом, інші - виготовлялися безпосередньо на складі, орендованому членами ОЗУ.Поліцейські провели 16 обшуків за місцем проживання організаторів і співучасників злочинної схеми. Також проведені обшуки в call-центрі та на складі.В результаті було вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сотні сім-карт, банківські платіжні картки та понад 70 тисяч доларів. Також виявлено наркотики, зброю і сотні тисяч таблеток сильнодіючих лікарських засобів.У кіберполіції називають дану схему з продажу фальсифікованих сильнодіючих лікарських препаратів найбільшою в історії України.Одному з учасників злочинної групи суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту. Слідство у справі триває.Як повідомляв Корреспондент.net, 7 вересня в Одесі вилучили психотропи на $15 млн. "Таблетки жаху" - каптагон - могли призначатися для бойовиків ІДІЛ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp