Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська глибинка зачаровує своєю красою! (ФОТО)

13 липня 2014 р., 13:56

Сюди неможливо не приїхати! Кожен просто зобов’язаний побачити таку красу України!

Ліси і гори, чиста джерельна вода, цілюще гірське повітря – саме це хочуть побачити і відчути туристи, які планують провести свій відпочинок у Карпатах. Одним з таких мальовничих куточків Закарпаття є – Національний природний парк «Синевир». Відвідавши його, ви можете обрати відпочинок на будь-який смак.

Вже перше знайомство з цим дивовижним краєм налаштовує кожного на приємні і неповторні відчуття чогось прекрасного. Ці місця чудові у будь-яку пору року. Та, мабуть, найкраще тут влітку, серед безкрайнього моря зелені. Красуні-смереки, велетні-буки протягують віти, здається до самого неба. А ще гірське повітря, наповнене ароматом польових квітів…

А от питання, які саме місця відвідати постає неодноразово перед кожним відвідувачем. Синевирське озеро, Музей лісосплаву, візит-центр НПП «Синевир», військово-історичний музей «Лінія Арпада», реабілітаційний центр бурих ведмедів, Дике озеро, сфагнове болото Глуханя… Це ті місця, які в першу чергу хочуть відвідати туристи.



Для любителів активного відпочинку, для тих, хто любить мандрувати, цікавими будуть походи, екскурсії, прогулянки екологічними, науково-пізнавальними стежками, туристичними маршрутами.

Але всі в першу чергу їдуть до Синевирського озера, перлини Українських Карпат, яке магнетичною силою притягує до себе тисячі туристів звідусіль. Озеро вражає своєю унікальністю, неповторною красою, є одним з семи чудес України.



Відвідати Музей лісосплаву буде цікаво тим, кого зацікавить минуле, а саме, почути розповідь про те, як в давнину горяни спускали по річці зв’язаний в бокори ліс, потримати в руках старовинні речі вжитку тощо.

У візит-центрі можна переглянути цікаві фільми, оглянути фотогалерею.

Побачити на власні очі найбільшого хижака України - бурого ведмедя можна саме тут, відвідавши реабілітаційний центр бурих ведмедів. Тут наразі перебуває 12 ведмедів, які в минулому зазнали жорстокого поводження і утримувалися в неволі, - тепер для них тут створені усі умови, щоб вони почували себе комфортно і затишно.

{g}

Цікавою подорожжю, що залишає незабутні враження є відвідування Дикого озера. Це один з незайманих людиною куточків національного парку. До нього легко можна дістатися, пройшовшись екологічною стежкою «Музей лісосплаву – Озірце (Дике озеро). Протяжність маршруту 4км.

Для любителів історії – військово-історичний музей «Лінія Арпада». Відвідавши його, можна зробити екскурс в історію 1939 – 1945рр. залишки військово-оборонної системи часів другої світової війни хоч і німі свідки кровопролитного лихоліття, але з розповіді екскурсовода багато чого можна довідатися, а саме: як будувалися бункери, з якою метою.

Цікавим куточком національного парку є верхове болото Глуханя, що знаходиться на території Негровецького природоохоронного науково-дослідного відділення. Цей унікальний об’єкт є найбільшим сфагновим болотом в Горганах. Тут можна ознайомитися з рідкісними представниками болотної флори, такими, як осоки багрової (в Українських Карпатах – це чи не єдине місце зростання цього рідкісного виду), росички, яка є великою рідкістю на Закарпатті та з багатьма іншими рідкісними рослинами.

Впевнені, що незабутні враження від побаченого назавжди залишаться в пам´яті відвідувачів. Тому всіх, хто бажає і любить мандрувати, вивчати історію, природу, запрошуємо відвідати національний природний парк «Синевир». Приїзджайте, гостям тут завжди раді.

НПП "Синевир"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp