Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Громадська рада заборонила Держлісгоспу сунути носа у воловецький ліс (ФОТО)

13 липня 2014 р., 14:34

Проти Держлісгопу виступило і керівництво місцевого "Водоканалсервісу", яким уже набридло прибирати сміття за лісівникам.

Після злив, що пролилися над Воловцем першого та сьомого липня 2014 року селищний водозабір занесло дровами та кавалками глини з волоків та лісових доріг розритих трелювальною технікою під час лісорозробки.

Після 4-х днів наполегливої роботи працівників КП “ВС “ВОДОКАНАЛСЕРВІС” з матеріальними збитками понад 7000 гривень, ввечері 11 липня 2014р., з басейну водозабору на очисні споруди почала поступати кришталево чиста вода. От чи довго вона такою буде, залежить від керівництва Держлісгоспу, до якого КП “ВС “ВОДОКАНАЛСЕРВІС” звернулося з вимогою на період дощів призупинити господарську діяльність в зоні водозабору.

Адже причиною замулення і створення надзвичайної ситуації по виведенню з ладу водозабірних споруд є те, що вище за течією річки та її притоків, що живлять водозабір, ведеться інтенсивна рубка лісу. І що надзвичайно прикро – для цього дереворубами не проведені належні підготовчі лісозаготівельні роботи.


Головне гроші, а відповідальність за скоєне потім…

Зокрема, не проведено ремонти переїзних містків поблизу водозабору, не відвідено грунтові і дощові води із трелювальних волоків. Натомість трелювання деревини з лісосіки здійснюється гірським потічком без гідротехнічної споруди. У погоні за додатковими кубиками цими вимогами лісозаготівельники вперто нехтують.

Громадська рада категорично, під страхом втрати техніки, заборонила лісникам волочити ліс вище селищного водозабору… То ж трелювальники в чеканні якоїсь команди завмерли біля водозабірних споруд

У межах прибережної смуги потічка, який живить водозабір, розміщений верхній склад деревини, на якому трава не встигає відрости, то ж кавалки глиняного місива, дощовими водами зносяться у русла потічків та в річку “Волівчик”, а звідти замулюють накопичувальний резервуар водозабірних споруд

{g}


Воловецький "Водоканалсервіс"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp